Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο εγώ δεν διόρισα στο κανάλι της Βουλής (video)

0


Κωνσταντοπούλου - Κοσιώνη, γύρος δεύτερος. Τα πλάνα της πρόεδρου της Βουλής, η απόφαση της για συστράτευση με τη ΛΑ.Ε., οι "διορισμοί" στο κανάλι της Βουλής και η αναμενόμενη... κόντρα με την παρουσιάστρια.

Χρήστος Δεμέτης

Σχεδόν δυο μήνες μετά το πρώτο τηλεοπτικό τους ραντεβού, που έμεινε στην "ιστορία", Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σία Κοσιώνη συναντήθηκαν ξανά στο πλατό του ΣΚΑΙ, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Η πρώην "σύμμαχος" του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον του επίσης πρώην πρωθυπουργού. "Οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και δανειστών και έγιναν για να υπάρξει ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από όσους διαφωνούσαν με το μνημόνιο", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι ο Α. Τσίπρας "διέλυσε" το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Δυστυχώς, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, κάποιοι ανέλαβαν όχι μόνο να φέρουν το τρίτο "τερατώδες μνημόνιο", αλλά και να εκκαθαρίσουν και να εξουδετερώσουν όποιον και όποια διαφωνούσε και αντιδρούσε με αυτό.
"Με τον Αλέξη τον Τσίπρα δεν έχουμε βρεθεί απλώς σε κοινούς αγώνες, μας συνέδεε μια στενή φιλική σχέση, σχέση εμπιστοσύνης και θεωρούσα και μια σχέση ειλικρίνειας. Το γεγονός ότι με πρότεινε για τη θέση της προέδρου της Βουλής, είναι τιμητικό, όμως η ανάληψη καθήκοντος για οποιαδήποτε θέση δεν είναι ανταλλακτικής φύσεως".
"Είναι η πρώτη φορά που και η κα. Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της και όλοι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν θετικοί στη διεξαγωγή εκλογών", σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.
"Το έντιμο και πρέπον απέναντι στους βουλευτές και κυρίως απέναντι στο λαό, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει εντολή του ελληνικού λαού πριν την ψήφιση αυτής της σύμβασης. Κάποιοι ανέλαβαν να εξουδετερώσουν, να εκκαθαρίσουν όποιον και ότι έμπαινε ως ανάχωμα σε αυτό το μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας, ένα κυβερνητικό επιτελείο που τον πλαισίωσε και παραβίασε όλες τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την έννοια και την υπαρξιακή μετάφραση της συλλογικότητας".
Για την απόφαση της να συμμαχήσει με τη ΛΑ.Ε., δήλωσε:

"Τιμώ του συντρόφους που με το ΟΧΙ του ή με τη διαφοροποίησή τους μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία τίμησαν και υπερασπίστηκαν τα δίκια και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Έχετε μια αγωνία για αρχηγούς και αρχηγισμούς. Κάποιοι δυστυχώς έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή εντολή. Τον κ. Λαφαζάνη αν τον ρωτήσετε, θα σας πει ότι αυτή είναι μια προσπάθεια η οποία κατ' ανάγκη έγινε μέσα στο πλαίσιο που έθεσε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παυλόπουλος. Να σταματήσει η σπέκουλα περί δημιουργίας πολιτικού κόμματος. Δεν διεκδικώ να θέσω τον εαυτό μου επικεφαλής ενός νέου κόμματος".
Φυσικά δεν έλειψε και η ένταση ανάμεσα σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σία Κοσιώνη, με την πρώτη να λέει:
"Βλέπω ότι έχετε σημειωμένες τις ερωτήσεις, αλλά θα ήταν καλό να λαμβάνετε υπόψη και τις απαντήσεις".

Για την Ε.Ε., υπογράμμισε:
"Θεμελιώδης κανόνας της λειτουργίας της ΕΕ είναι ο σεβασμός στην κυριαρχία των κρατών μελών της, στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Το καταγεγραμμένο έγκλημα είναι ότι είπαν ότι θα πρέπει να υποκύψετε σε μια συνθήκη αυτοϋποδούλωσης, να ξεχάσετε το κοινοβούλιο, πρέπει να ψηφίσετε αυτά που σας δίνουμε".
Στη συνέχεια στάθηκε στην επιτροπή αλήθειας και μελέτης της βιωσιμότητας του χρέους:
"Από δικής μου πλευράς έκανα πράγματα, φρόντισα να υπάρξει η επιτροπή αλήθειας του χρέους. Στο πόρισμα της επιτροπής καταγράφεται για ποιο λόγο η Ελλάδα νομιμοποιείται να αποκηρύξει το χρέος της που είναι απεχθές, παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο", και πρόσθεσε περί διαγραφής:
"Δεν είναι το ζητούμενο η μονομερής, όπως εσείς την ονομάζετε, κυρίαρχη λέγεται η ενέργεια και όχι μονομερής. Τέτοιου είδους ενέργειες στην ιστορία έχουν κάνει πολλές χώρες και με επιτυχία. Παραδείγματα διαγραφής υπάρχουν και σήμερα και στην περίπτωση του Ισημερινού και στην περίπτωση της Αργεντινής. Με ανησυχεί πάρα πολύ στελέχη του πρώην κυβερνητικού επιτελείου να απαξιώνουν τα νομικά εργαλεία μας και δείχνουν ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ούτε στο μέλλον, αν βρεθούν σε κυβερνητική θέση".
Περί εναλλακτικού σχεδίου:

"Το ΔΝΤ μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης, αναγκάστηκε για πρώτη φορά να δημοσιοποιήσει εκθέσεις που υποκρύπτονταν και στις οποίες αναφέρονταν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο".
"Υπήρξαμε πολλοί που θέσαμε το ζήτημα της προετοιμασίας από πολύ νωρίτερα για να είμαστε έτοιμοι. Αν δεν υπήρχαν εναλλακτικές λέω ότι ήταν εγκληματικό να αδειάζουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών και των ταμείων. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής της ΤτΕ ο κ. Στουρνάρας, να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν προετοίμασαν λύσεις".
"Στο βαθμό της δικής μου αρμοδιότητας φρόντισα και η επιτροπή χρέους να δημιουργηθεί και να δημοσιοποιήσει πόρισμα και η επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και εκεί πρέπει να δοθεί μια εξήγηση, πως μπορεί να αφαιμάσσεται ένας ολόκληρος λαός".
"Ποιος σας είπε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση των νέων γενιών να αυτοθυσιαστούν στο βωμό των μνημονίων;", διερωτήθηκε.
Τέλος, για το κανάλι της Βουλής, είπε:

"Αυτό το πραγματικό εργαλείο ενημέρωσης σε όλη την προηγούμενη περίοδο ήταν από απενεργοποιημένο, έως υποταγμένο σε προσωπικές στρατηγικές. Πρέπει να είμαι η μόνο πρόεδρος της βουλής που δεν έκανε καμία παρέμβαση και κανέναν διορισμό στο κανάλι της Βουλής. Υπήρξα μια πρόεδρος που δεν αναδέχτηκα αν θέλετε έναν διακοσμητικό ρόλο. Ήμουν στη βουλή, δούλευα, το κανάλι δείχνει όλες τις συνεδριάσεις της βουλής. Το ότι υπήρχε αυξημένη δική μου παρουσία στη βουλή, προφανώς είχε και την αντίστοιχη αναπαραγωγή του κοινοβουλευτικού έργου".
Η κουβέντα πάντως έφτασε στο τέλος της με "θερμό επεισόδιο", καθώς η Σία Κοσιώνη έκλεισε τη συνέντευξη πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση της περί καναλιού της Βουλής η Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέληξε με τη φράση:
"Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην αναπαραγωγή των συκοφαντιών".


Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 04, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο εγώ δεν διόρισα στο κανάλι της Βουλής (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator