Η NASA επιβεβαίωσε την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον Άρη (video)

0


H NASA ανακοινώνει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον κόκκινο πλανήτη. Δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις για την σημαντική ανακάλυψη και τι άλλο μπορεί αυτό να σημαίνει (Vids+Pics)
Λευτέρης Σαββίδης
Πολύ μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα. Η NASA ανακοίνωσε την εύρεση νερού σε υγρή μορφή στον Άρη. Οι φωτογραφίες που έχει στην κατοχή της η αμερικανική διαστημική εταιρία δείχνουν φωτεινές ροές νερού σε ορεινές εκτάσεις του πλανήτη. Ιδιαίτερα αλμυρό νερό σε υγρή μορφή διατρέχει κρατήρες και χαράδρες του πλανήτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η ανακάλυψη αυτή, αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης κάποιας μορφής ζωής που ενδέχεται να βρίσκεται στον κόκκινο πλανήτη.
Ο επιστημονικός συντάκτης της βρετανικής Guardian αναφέρει πως οι ροές αυτές στερεύουν το χειμώνα, δηλαδή τους μήνες που η θερμοκρασία πέφτει δραματικά. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σίγουροι για την πηγή-προέλευση του νερού αυτού, όμως ενδέχεται να αναβλύζει από τα έγκατα του εδάφους ή να προκύπτει από την υγροποίηση στην ατμόσφαιρα του πλανήτη. Οι ανακάλυψη αυτή πάντως αναζωπυρώνει τις θεωρίες πως ο πλανήτης είναι ο πιο κατάλληλος για μετοίκηση από την ανθρωπότητα στο μέλλον.

Νερό στην επιφάνεια του Άρη

Δείτε ορισμένες από τις φωτογραφίες, όπως τις έδωσε στη δημοσιότητα η NASA μετά από ειδική ανάλυση και επεξεργασία. Παρατηρήστε τα γαλάζια σημεία που πιθανόν αποτελούν τις ροές, αλλά και τις αυλακώσεις σε σημεία που υποδεικνύουν την ύπαρξη νερού.

Παρόμοιες αυλακώσεις έχουν καταγραφεί στην Ανταρκτική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρόκειται για την ίδια περίπτωση. Για την ακρίβεια το νερό στον Άρη έχει πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλάτων από εκείνη των ωκεανών, τόσο που εικάζεται πως η ροή του γίνεται εντός λεπτών στρωμάτων νοτισμένου εδάφους.

Οι αυλακώσεις στο έδαφος του πλανήτη δίνουν πολύ ισχυρές ενδείξεις πως κατά τους θερμούς μήνες, ο Άρης διατρέχεται σε διάφορα σημεία από νερό σε υγρή μορφή. Στην πραγματικότητα αυτό που αναφέρουν οι επιστήμονες είναι πως μετά από έρευνα, υποστηρίζουν πως οι αυλακώσεις δημιουργήθηκαν από διάβρωση του εδάφους που θα μπορούσε να δημιουργήσει μόνο αλμυρό νερό.

Παρόλα αυτά, το νερό αυτό στον Άρη δεν θα μπορούσε να είναι στην καθαρή μορφή που το γνωρίζουμε δηλαδή H2O, αφού σε αυτή τη μορφή θα εξατμιζόταν μόλις στους 10oC, ενώ θα παρέμενε σε παγωμένη μορφή το περισσότερο διάστημα αφού η θερμοκρασία συνήθως παραμένει στους -50oC. Έτσι, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για νερό, το οποίο όμως έχει μεγάλες ποσότητες αλάτων, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει το χαμηλότερο όριο στο οποίο το νερό στον Άρη στερεοποιείται και παγώνει.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η NASA επιβεβαίωσε την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον Άρη (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator