ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ…

0


Η Κόρινθος και η περιοχή της Κριμαίας στην σημερινή Ρωσία έχουν στενές σχέσεις από το 600πΧ, όταν οι αρχαίοι κορίνθιοι έμποροι, μαζί με μεγαρίτες, μιλήσιους και άλλους Έλληνες αποίκησαν την περιοχή.

Η Κριμαία ήταν τμήμα της τσαρικής Ρωσίας και μετά τμήμα της ρωσικής ΣΟΣΔ. Στις 19 Φεβρουαρίου, 1954, η επαρχία μεταβιβάστηκε από τη ρωσική ΣΟΣΔ στη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας.
Ο πληθυσμός είναι στο μεγαλύτερο τμήμα του πολιτισμικά και εθνικά ρωσικός.

Πριν λίγο καιρό, ο Δήμαρχος Κορινθίων, θεώρησε καλό να ανανεώσει την αδελφοποίηση της Κορίνθου με την Σεβαστούπολη, η οποία Σεβαστούπολη έπαψε να είναι έδαφος της Ουκρανίας και έγινε έδαφος της Ρωσίας ξανά. Στις 16 Μαρτίου του 2014 πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα όπου το 95,5% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ, με τη συμμετοχή στο 82,17% του πληθυσμού, της σύνδεσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία που έφερε στην εξουσία φιλοναζιστικές δυνάμεις.

Η Ελλάδα, ως νατοϊκή και ευρωενωσιακή χώρα, δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Είναι βέβαιο όμως ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και σίγουρα η πλειοψηφία του κορινθιακού λαού.

Στην περίπτωση αυτή, πολύ ορθά ο Δήμαρχος Κορινθίων με την μετάβαση του στην Σεβαστούπολη, αναγνώρισε την αλλαγή αυτή, αφού η πολιτική που ακολουθείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις -συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής- δεν αντανακλά την θέληση του ελληνικού λαού που θεωρεί τον ρωσικό λαό πολύ κοντά του σε σχέση με κάποιους άλλους…

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι το πραξικόπημα στην Ουκρανία, η οποία ειρήσθω εν παρόδω χρηματοδοτείται από το ΔΝΤ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ αφειδώς και χωρίς να υπάρχει ο ελάχιστος έλεγχος, εκτός του ότι έφερε στην εξουσία φιλοναζιστικές δυνάμεις, αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο συμβάν που επιβάλλεται να απομονωθεί από κάθε δημοκρατικό, αντιρατσιστή, αντιφασίστα άνθρωπο ιδίως στην Ελλάδα, που τόσο έχει υποφέρει από την επιβολή καθεστώτων αντίθετων με την θέληση του λαού.

Έτσι λοιπόν, κραυγές διάφορων ανιστόρητων που καταριούνται την κίνηση του δημάρχου Κορινθίων, αντιμετωπίζονται από τους σώφρονες ανθρώπους ως αυτό που είναι: Κραυγές ακροδεξιών (στην σκέψη) που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τις ανάγκες της χώρας, που παραμένουν δέσμιοι μιας αρτηριοσκληρωτικής «Ευρώπης», ανθρώπων που έχουν μάθει τόσο πολύ να σκύβουν (πριν καν τους το ζητήσουν οι αφέντες τους) που έφθασαν προ ολίγου καιρού να αρνούνται στους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα να πουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα χέρια που τους στραγγαλίζουν…

Ειδικός Συνεργάτης
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator