ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ

0


Ο Δήμος Κορινθίων, έχει ήδη δρομολογήσει την αναβάθμιση του διώροφου κτιρίου του ΟΣΕ καθώς και του ακάλυπτου χώρου του, τα οποία βρίσκονται εντός του ιστού του παλαιού σχεδίου πόλεως, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Το ισόγειό του καλύπτει μια επιφάνεια 560 περίπου τ.μ. και τα πατώματά του είναι από μωσαϊκό και μάρμαρο, τα δε κουφώματα από μεταλλικά πλαίσια και μονούς υαλοπίνακες. Ο όροφος αποτελείται από δύο διαμερίσματα-κατοικίες 117 τ.μ. επιφανείας έκαστος, με ξεχωριστά κλιμακοστάσια- εισόδους. Τα πατώματά του ορόφου είναι από μωσαϊκό, ξύλο και μάρμαρο ενώ τα κουφώματά του είναι ξύλινα με πλαστικά ρολά ως εξώφυλλα και μονούς υαλοπίνακες.
Η αποκατάσταση καθώς και η λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου, περιλάμβαναν εργασίες υγρομόνωσης στην οροφή του, η οποία αποτελείται απο οπλισμένη επίπεδη πλάκα σκυροδέματος. Η παρέμβαση στις εξωτερικές όψεις του, αφορά μόνο ενδεδειγμένους χρωματισμούς με υγροαπωθητικά υλικά στους σοβάδες.
Παραμένουν και έχουν ανακαινιστεί τα ξύλινα κουφώματα του ορόφου, ενώ στο ισόγειο έχουν αντικατασταθεί οι σπασμένοι υαλοπίνακες και έχουν ανακαινιστεί τα μεταλλικά κουφώματα του.
Εσωτερικά του κτιρίου έγινε αποκατάσταση του δαπέδου με λείανση των μωσαϊκών και ανακαίνιση των εσωτερικών θυρών. Επίσης έγινε αντικατάσταση της παλαιάς υποδομής θέρμανσης και τοποθετήθηκε νέος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και νέα δίκτυα ύδρευσης.
Η εικόνα του κτιρίου, η οποία αποτελεί ένα υπόδειγμα σύγχρονης σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τη διαμόρφωση του ακάλυπτου χώρου. Αυτή, προβλέπει την τοποθέτηση καθιστικών, σημείων με όργανα «παιδικής χαράς» καθώς και την εγκατάσταση υπόγειων δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.
Εκτός των άλλων, σκοπός της αποκατάστασης του κτιρίου και του χώρου εν συνεχεία, είναι η μεταφορά των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και αυτών της Πολεοδομίας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν κονδύλια από την μέχρι τώρα καταβολή ενοικίων, θα προστατευθεί από φθορές και βανδαλισμούς ο χώρος και θα αναβαθμιστεί η περιοχή η οποία αποτελεί την ανατολική είσοδο της πόλης της Κορίνθου.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator