Καλό χειμώνα Ελλάδα

0


Η νίκη του μνημονίου ήταν πεντακάθαρη και σαρωτική. Με ποιο δικαίωμα θα διαμαρτύρονται αύριο αυτοί που ψήφισαν είτε τους νέους, είτε τους παλιούς μνημονιακούς και κυρίως με ποιο δικαίωμα θα συνδικαλίζονται, ζητώντας ουσιαστικά η κάθε συντεχνία, να πληρώσουν οι άλλοι τον λογαριασμό; 34% έδωσαν οι αγρότες στον ΣΥΡΙΖΑ και 28% στην ΝΔ και αμέσως μετά απειλούν να βάλουν μπρος τις μηχανές των τρακτέρ!!!!!!!! Ποιος θα πληρώσει τώρα την ψήφο τους στην αποπληρωμή 340 δις προς τους ψευτοδανειστές;

Ποιοι τιμωρήθηκαν για την απίστευτη κωλοτούμπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιτών; Εκείνοι που δεν την έκαναν!!!!!!!!!!! Την γνώμη μου για τους ΛΑΕτζήδες και τις απόψεις τους την είπα ευθαρσώς προεκλογικά και δεν θέλω να την επαναλάβω τώρα που έχουν την στενοχώρια τους. Όμως ήταν οι μόνοι στην κυβέρνηση που υπήρξαν συνεπείς και η αμοιβή για την συνέπεια τους ήταν να βρεθούν εκτός βουλής…

Αντίθετα οι 222 βουλευτές που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο είναι σχεδόν όλοι πάλι βουλευτές, μαζί με τα νέα μπουμπούκια που αντικατέστησαν τους απείθαρχους!!!!! Ούτε ο Σόιμπλε δεν θα επέβαλε τέτοια βουλή στους Ελληνες.

Βέβαια και να υπήρχαν 10-20 βουλευτές της ΛΑΕ στην βουλή, δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Μόνο αν είχαν αντίστροφα ποσοστά με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα υπήρχε κάποια πολύ αμυδρή ελπίδα. Δεν έχω κανέναν λόγο να ωραιοποιήσω την ΛΑΕ. Θα μπαίναμε σίγουρα σε μεγάλη περιπέτεια και μάλιστα απροετοίμαστοι, αλλά τώρα ξαναμπαίνουμε σε έναν δρόμο σταδιακής φθοράς και αποδυνάμωσης μέχρι να μην μπορούμε να αντιδράσουμε, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι χανόμαστε ολοκληρωτικά.

Οφείλω να ομολογήσω, ότι το δίλλημα δεν ήταν μικρό. Το να μπεις σε περιπέτειες απομονωτισμού, χωρίς κανένα σχέδιο και αξιόπιστη ηγεσία, δεν είναι μία απόφαση, που την παίρνεις εύκολα. Αλλά και να πας σαν πρόβατο επί σφαγήν, ελπίζοντας στο έλεος του χασάπη, επίσης δεν το βλέπω σοφό. Προσωπικά προτίμησα το πρώτο και στις εκλογές του Γενάρη ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ και στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας «όχι» και τώρα ψηφίζοντας ΛΑΕ.

Μακάρι να διαψευστώ και η σωστή επιλογή να ήταν η άλλη. Μάλιστα καθώς έχω την τάση να βρίσκω το καλό ακόμα και στις καταστροφές, γιατί να μην ελπίζω, ότι από το στραπάτσο της ΛΑΕ κάτι καλό θα προέλθει για την Ελλάδα; Θα πάρει μήνυμα κάθε επίδοξος Μεσσίας, πως αν θέλει να πάρει εντολή από τον λαό, για να μας βγάλει από την μέγγενη και την ψευτοσιγουριά της ευρωζώνης πρέπει να παρουσιάσει πραγματικό και σοβαρό σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε εν λευκώ εντολή τον Γενάρη (χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα) αλλά ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Ο λαός δεν έχει διάθεση πλέον για άλλους πειραματισμούς στου κασίδη το κεφάλι.

Η εντολή που πήρε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ από τον λαό είναι εντελώς διαφορετική από τον Γενάρη. Τότε ήταν εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης και ρήξης ακόμα· τώρα είναι εντολή υποταγής. Απλά συνοδεύεται από την ελπίδα κάποιας διπλωματικής μαγκιάς, λίγο περισσότερης εντιμότητας από τα παλιά μνημονιακά κόμματα και λίγο μεγαλύτερης κοινωνικής ευαισθησίας. Στο σημείο αυτό, οφείλω να βγάλω κι εγώ το καπέλο στον Τσίπρα. Αποδεικνύεται αξεπέραστος πολιτικάντης (ή φοβερά κωλόφαρδος –ο χρόνος θα δείξει). Κατάφερε κάτι, που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα τολμούσαν να φανταστούν οι ικανότεροι από τους όμοιους του. Κέρδισε τις εκλογές με παρλαπίπες, τα έκανε θάλασσα και ξανακέρδισε, χωρίς οι ψηφοφόροι του να περιμένουν πλέον τίποτα από αυτόν!!!!!!!!!!!!

Ο λαός δεν είναι τόσο δειλός, όσο δείχνουν αυτά τα αποτελέσματα. Αν ήταν, δεν θα ψήφιζε «όχι» με τέτοια πίεση που δέχτηκε. Τώρα δεν υπήρξε καμία πίεση, κανένας εκβιασμός από τους «θεσμούς». Είναι απολύτως δικαιολογημένη η δυσπιστία του στους αντιμνημονιακούς επίδοξους μάγους της ΛΑΕ, που μάλιστα επέμεναν σε αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Γενάρη, περί διαπραγμάτευσης μέσα στην ευρωζώνη και άλλα κουλά. Οι γενικότητες όπως: «αν δεν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις, θα πάμε σε άλλο νόμισμα», ή «θα προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση» δεν έπεισαν και σωστά δεν έπεισαν. Βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ δεν είχαν κανένα πρόγραμμα και ο λαός τους προτίμησε. Γιατί; Γιατί αυτοί έχουν το μνημόνιο και τους «θεσμούς»· τι να το κάνουν το πρόγραμμα;

Πρόγραμμα και σχέδιο οφείλουν να παρουσιάσουν, όσοι ευαγγελίζονται άλλους δρόμους. Ισως η μεγάλη πολιτική αποχή σε αυτές τις εκλογές (και η ταπείνωση της ΛΑΕ) να δρομολογήσει κάποιες διεργασίες προς αυτήν την κατεύθυνση και να αποδειχτεί (η αποχή) καλύτερη επιλογή από την δική μου.

Μπαίνουμε σε μακρύ χειμώνα, αλλά ο χειμώνας στις νότιες χώρες, όπως στην δική μας, είναι χρόνος δραστηριότητας κι όχι χειμερίας νάρκης. Οποιοι φιλοδοξούν να φέρουν ξανά την άνοιξη στον τόπο, ας βάλλουν το μυαλό να δουλέψει και να καταστρώσουν ένα πραγματικό και σοβαρό σχέδιο. Στο κάτω κάτω οι περισσότεροι από αυτούς αποφεύγουν να δουλέψουν και με τα χέρια. Αν δεν δουλεύουν ούτε με το μυαλό, δικαίως τους αποκαλούν ανεπάγγελτους.



ΥΓ. Άλλη μία απόδειξη για την δίκαιη καταψήφιση της ΛΑΕ και του ΚΚΕ (που ανέβασε λίγο το ποσοστό του, αλλά έχασε πολλές χιλιάδες ψήφους) είναι ότι παρά την καταψήφιση τους από τις συντεχνίες, θα συνεργαστούν με όλες στην επιδίωξη τους, να πληρώσουν άλλοι (οι πραγματικά αδύνατοι) τον λογαριασμό της επιλογής τους. Αυτή θα είναι η μόνη δραστηριότητα τους κατά τον επερχόμενο χειμώνα και δεν πρόκειται να ασχοληθούν καθόλου με προγράμματα και σχέδια. Συνεπώς η προτροπή μου δεν αφορά τους αδιόρθωτους, αλλά όσους τυχόν επιδέχονται βελτίωση.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καλό χειμώνα Ελλάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator