Ρέκβιεμ για μια Πατρίδα

0


Και τώρα που ο κουρνιαχτός των εκλογών υποχωρεί, μπορούμε να κάνουμε την αποτίμηση του αποτελέσματος χωρίς φόβο και χωρίς κόμπλεξ.
Για το καθένα κόμμα ξεχωριστά αλλά κυρίως πρέπει να ξεκινήσουμε από την Ελλάδα μας. Εκεί μας πονάει και όλοι οι άλλοι να πάνε να…
Το αποτέλεσμα των εκλογών λοιπόν δεν είναι καλό για την πατρίδα. Καλό θα ήταν αν ο ελληνικός λαός να έδινε εντολή για ευρύτερες συνεργασίες κι όχι μια από τα ίδια. Αν οι εκλογές έγιναν για να διωχθεί ο Λαφαζάνης και η Ζωή καλώς. Διότι από αύριο θα έχουμε μια κυβέρνηση – σούπα ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ με τα ίδια προβλήματα, τους ίδιους ανόητους και άσχετους υπουργούς, την ίδια φιλοσοφία και το ίδιος υφάκι του «όλα τα ξέρω αλλά τα κάνω όλα λάθος».

Η κυβέρνηση που ο ελληνικός λαός επέλεξε να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το Μνημόνιο που υπέγραψε δεν δημιουργεί καμιά εμπιστοσύνη. Μπορεί να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να περνά νομοσχέδια με τις ψήφους πιθανόν και του Λεβέντη. Γιατί εδώ που φτάσαμε ο Τσίπρας πλέον θα έχει ανάγκη ένα Καμμένο και ένα Λεβέντη. Αυτή δεν θα είναι κυβέρνηση, θα είναι ορχήστρα με κακόφωνους.

Ο λαός αποφάσισε να κυβερνήσει η παλιά κυβέρνηση και αυτή να πάει να διαπραγματευτεί για τα δύσκολα μέτρα του μνημονίου, για το χρέος, για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Χωρίς πλέον τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που αν συνεχίζουν να «αγαπούν» τον Αλέξη απλά θα καταστραφούν.

Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος νικητής αλλά ο λαός του δίνει μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει. Το 35% συν 3% από ΑΝΕΛ πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Μόνο το πήδημα να μην αφορά την πατρίδα. Διότι απ” ότι έχουμε ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει, λέει, παράλληλο πρόγραμμα. Τι είναι αυτό; Συμφώνησαν οι εταίροι; Ή θα έχουμε μια από τα ίδια; Να σέρνονται οι διαπραγματεύσεις, να κλείνονται ραντεβού στα υπόγεια με την τρόικα, να απειλείται με διακοπή χρηματοδότησης η χώρα, να παίρνει κι άλλα μέτρα σε βάρος του λαού.

Το Μνημόνιο τώρα θα αρχίσει να εφαρμόζεται, ο κόσμος ακόμη δεν έχει νιώσει στο πετσί του τα μέτρα. Όταν θα καταλάβει τι έκανε θα έχει… απομακρυνθεί από το ταμείο. Κι όταν θα πρέπει να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει ας θυμάται τι ψήφισε και αν ξεγελάστηκε για ακόμη μια φορά.

Δυστυχώς είμαστε πολύ απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας.

Η λευκή εξουσιοδότηση που έδωσε ο λαός στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένα τραγικό λάθος και θα το αντιληφθούμε τους επόμενους μήνες.

Όλοι μας. Κι εκείνοι που ψήφισαν τα δύο κόμματα και όλοι οι υπόλοιποι.

Ελπίζουμε ότι ο φόβος μας να επιβεβαιωθεί μόνο ως προς την πολιτική αβεβαιότητα και σε ένα ενδεχόμενο αστάθειας. Γιατί το άλλο κακό είναι αυτό που λέει ότι η μη εφαρμογή της συμφωνίας θα οδηγήσει ξανά στη συζήτηση για το Grexit.

Και πράγματι δεν ξέρουμε αν τα εκατομμύρια που ψήφισαν ΣΥΡΙΖοψεκασμένους πιστεύουν ότι θα φέρει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αν θα καταπολεμήσει τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, αν θα φτιάξει ένα λειτουργικό δημόσιο τομέα.

Αν θα λύσει το μείζον θέμα του μεταναστευτικού, όχι με κέντρα φιλοξενίας των 200 ατόμων σε περιοχές που δεν τα θέλουν.

Δεν ξέρουμε αν πιστεύει έστω κι ένας ότι ο κ. Τσίπρας θα πετύχει κάτι καλύτερο στις συζητήσεις του με την «φίλη του» την Μέρκελ.

Ελπίζουμε τη χθεσινή ψήφο και τη «λευκή επιταγή» να μην την πληρώσουμε πανάκριβα.

Όσο για τα άλλα κόμματα και τη Βουλή που συγκροτείται μπορούμε να πούμε τα εξής:

•Η Βουλή αυτή θα είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη, έστω κι αν δεν έχει… Ζωή. Για σκεφτείτε επίπεδο και ποιότητα κοινοβουλίου ψεκασμένους και Λεβέντηδες και μαζί με ακόμη περισσότερους «πολιτικούς δολοφόνους» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου για τον Παύλο Φύσσα.

•Η Βουλή επίσης θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα καθώς θα κληθεί να περάσει τα χειρότερα μέτρα των τελευταίων ετών. Και χωρίς να υπάρχουν πολλά περιθώρια. Άραγε θα δούμε διαμαρτυρόμενους στο Σύνταγμα; Θα δούμε συγκεντρώσεις και πορείες για κεκτημένα που χάνονται; Θα δούμε συνταξιούχους και μισθωτούς που θα χάνουν τα εισοδήματά τους να φωνάζουν και άνεργους να βρίζουν όπως έκαναν από το 2012 και μετά;

•Ευτυχώς, υπάρχει ένα καλό. Η Λαϊκή Ενότητα, οι τρελαμένοι δραχμολάγνοι και το αντιμνημονιακό μέτωπο μας τέλειωσαν. Μας τέλειωσε και η Ζωή και θα ηρεμήσουμε λίγο από μια παράνοια που ζήσαμε 7 μήνες.

•Το αποτέλεσμα δίνει και ένα ακόμη μήνυμα που πρέπει να το λάβουν κάποιοι υπόψη τους. Ότι το παλιό πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει. Αν η ΝΔ δεν αλλάξει θα βουλιάξει κι άλλο και θα γίνει ΠΑΣΟΚ ή θα αντικατασταθεί από ακροδεξιούς ή άλλους τρελαμένους. Μπορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ στο βάθος να είναι «παλιό», αλλά είναι πιο ελκυστικό. Πουλάει τρελά στον κόσμο και χάρη στον Τσίπρα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όσοι θέλουν να τον ανατρέψουν κάποια στιγμή. Μόνο με σχέδιο, στρατηγική και συγκεκριμένες προτάσεις θα μπορέσει να ηττηθεί ο Τσίπρας και κυρίως να αποκαλυφθεί. Τι πραγματικά είναι και ποιος κρύβεται πίσω από το κοστούμι του 40άρη.

Ο κόσμος δεν πείστηκε για την πλάνη. Ο κόσμος ευχαριστιέται όταν βλέπει τον Τσίπρα και τον Καμμένο να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται και ο πρώτος να λέει… έντιμο τον δεύτερο. Και από κάτω οι… αριστεροί να χειροκροτούν. Αυτή είναι η ντροπή αλλά ας την χαρούν οι νικητές. Σύντομα θα καταλάβουν ότι το τέλος τους πλησιάζει.

antinews.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 26, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ρέκβιεμ για μια Πατρίδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator