Αποκαλυπτικό βιβλίο: Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τράβηξε πιστόλι στη Μαργαρίτα και τον Γιώργο

0


Ο άγριος οικογενειακός καβγάς για την ερωτική σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με επιφανή κυρία του Κινήματος

news247

Σκηνές θρίλερ με όπλα, καταδιώξεις, καβγάδες, φρουρούς ασφαλείας και κρυφου΄ς έρωτες, που ξεπερνούν ακόμη και αυτές που βλέπουμε στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου, τον πατέρα του Ανδρέα και τη μητέρα του Μαργαρίτα περιγράφει στο νέο του βιβλίο ο διευθυντής Ασφαλείας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεραμάς.

Όπως αναφέρει η Espresso, στο εν λόγω βιβλίο με τίτλο " Πράσινος Φάκελος, Γαλάζιες Χάντρες", ο Κεραμάς βγάζει πολλά άπλυτα της οικογένειας στη φόρα, τα οποία όπως υποστηρίζει έπεσαν στην αντίληψή του λόγω της θέσης του.

Κορυφαίο όλων είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι συνέβη στο Καστρί το 1977, στο κεφάλαιο "Ένα δραματικό επεισόδιο στο Καστρί".

"Ένα βράδυ στο Καστρί το 1977, την ώρα του δείπνου, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρεσβύτερος γιος της, ο 25χρονος Γιώργος, ο νικητής των εκλογών του 2009, ενώπιον του Ανδρέα Παπανδρέου έθεσαν επί τάπητος τη σχέση του με μια επιφανή κυρία του Κινήματος.

Αμέτοχοι στη συζήτηση ήταν η Σοφία και ο Αντρίκος, ενώ ο Νίκος ήταν στην Αμερική. Έγινε έντονη λογομαχία στη τραπεζαρία και πήρε διαστάσεις βίαιης σύγκρουσης . Ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα στο τραπέζι και ηγέρθη να φύγει, αλλά ο Γιώργος τον έπιασε από το χέρι να τον συγκρατήσει. Ο πρόεδρος όμως του ξέφυγε και βρέθηκε στον διάδρομο της οικίας ακολουθούμενος από τη Μαργαρίτα, τον Γιώργο, τη Σοφία και τον Ανδρέα. Η Σοφία έκλαιγε και ο νεαρός Αντρίκος ήταν αμήχανος. Καθώς ο πρόεδρος πέρασε από τον προθάλαμο κατευθυνόμενος στο γραφείο του, είπε απελπισμένα στον παρευρισκόμενο σωματοφύλακά του: "Θα με βοηθήσεις; Είναι θέμα δύναμης;"

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Κεραμά, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σωματοφύλακας: Δεν είναι θέμα δύναμης, κύριε πρόεδρε αλλά η οικογένειά σας. Πείτε μου τι να κάνω;

Ανδρέας: Αν είναι θέμα δύναμης, να μου πεις!

Σωματοφύλακας: Δεν είναι θέμα δύναμης.

Ανδρέας: Τότε να παρέμβεις, σου δίνω εγώ την άδεια, φώναξε ο πρόεδρος και μπήκε στο γραφείο του ακολουθούμενος από τη Μαργαρίτα, τον Γιώργο, τη Σοφία και τον Αντρίκο.

Ο διευθυντής Ασφαλείας συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφεί ως εξής: " Μέσα στο γραφείο η λογομαχία κορυφώθηκε και ο Γιώργος όρμησε πίσω από το γραφείο του, ενώ η Σοφία έκλαιγε γοερά και ο Αντρίκος παρέμενε θεατής και αμήχανος".

"Ο πρόεδρος κραύγασε προς τον σωματοφύλακα βοήθεια και τρομοκρατημένος εξήγαγε από το συρτάρι του γραφείου του ένα γερμανικό πιστόλι Walther, κόλλησε αστραπιαία την πλάτη του στον τοίχο για να στηριχτεί και κραυγάζων "Φύγετε, θα σας σκοτώσω" προέτεινε το πιστόλι προς το Γιώργο. Ο σωματοφύλακας, μην έχων τότε άλλα περιθώρια ελιγνών, όρμησε σαν αίλουρος κατά του Γιώργου, του έστριψε το χέρι με λαβή και τον απομάκρυνε με δυσκολία από το γραφείο φωνάζων συγκρόνως: Για όνομα του θεού, κυρία Μαργαρίτα, βγείτε από το γραφείο, θα γίνει έγκλημα απόψε, θα καταστραφούμε!"

"Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να μην αντέστη στον σωματοφύλακα όσο θα μπορούσε με το ελεύθερο χέρι του, όμως μάτωσε για τα καλά το πρόσωπο του σωματοφύλακα με τα νύχια του. Μετά τη βίαιη αυτή σκηνή η Μαργαρίτα και τα παιδιά επέστρεψαν στο σαλόνι, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέβηκε στον πρώτο όροφο στο υπνοδωμάτιό του και φώναξε και τον σωματοφύλακά του να ανέβει. Ετοίμασε μια βαλίτσα με μερικά εσώρουχα και ο πρόεδρος είπε: Πρέπει να φύγω από το σπίτι. Όταν ο πρόεδρος κατέβηκε στον προθάλαμο όλοι του φώναζαν: Δεν θα φύγεις από το σπίτι. Με κόπο έφυγαν πρόεδρος και σωματοφύλακας από το Καστρί. Ο Ανδρέας οδηγων σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση πήγε στο σπίτι της μητέρας του Σοφίας Μινέικο".

Σύμφωνα με τη διήγηση Κεραμά, ο Παπανδρέου έπειτα από διάλογο με τον στενό του συνεργάτη του Ζιάγκα έφυγε από το πατρικό του και πήγε στην οδό Ηλιάδος 14 στους Αμπελοκήπους, στον τρίτο όροφο όπου διανυκτέρευσε με την επιφανή κυρία του Κινήματος.... Και ο Κεραμάς καταλήγει: "Πρωταγωνιστικό ρόλο στον συμβιβασμό της Μαργαρίτας με τον Ανδρέα διαδραμάτισε ο Κουτσόγιωργας, ο οποίος επέτυχε να συμβιβάσει τα πράγματα. Ο Μένιος είπε στη Μαργαρίτα: "Έτσι είναι οι Παπανδρέου. Πρέπει να ανεχτείς τη ζωή που κάνει. Διαφορετικά πρέπει να πάρεις διαζύγιο. Έτσι ήταν και ο πατέρας του"...
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 04, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποκαλυπτικό βιβλίο: Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τράβηξε πιστόλι στη Μαργαρίτα και τον Γιώργο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator