ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΕΧΑΙΟΥ

0



















Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στη Βασιλική του Μάρτυρα Λεωνίδη στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου, στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε μια διαδραστική ξενάγηση για ενήλικες και παιδιά. Ο χώρος άνοιξε ειδικά για το κοινό στο πλαίσιο εορτασμού των ΕυρωπαΪκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η Αρχαιολόγος - Μουσειολόγος κ.Αμαλία Τσιτούρη βοήθησε τους επισκέπτες να κατανοήσουν την σημασία της συγκεκριμένης Βασιλικής αναφερόμενη στην θέση της, στο μνημειώδες μέγεθός της, στην αρχιτεκτονική της, στα υλικά κατασκευής της, στα ευρήματα - μάρτυρες της ίδρυσης και χρήσης της. Τη νοητή μετάβαση των επισκεπτών στο χρόνο λειτουργίας της Βασιλικής βοήθησαν τα πρωτοβυζαντινά ονόματα που τους δόθηκαν, κατά την άφιξή τους στο χώρο και η προσφώνησή τους με αυτά. Στο χώρο του βαπτιστηρίου έγινε εκτενής αναφορά στο τελετουργικό του μυστηρίου της βάπτισης επιτρέποντας τη σύγκρισή του με τη σημερινή εποχή. 

Ερωτήματα, απορίες και προβληματισμοί που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης αλλά και μετά την ολοκλήρωσή της έδειξαν το ενδιαφέρον για το παρελθόν , το παρόν και το μέλλον του μνημείου.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος 
Μέλος της 
Ένωσης Ανταποκριτών
Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΕΧΑΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator