Φαντάσου να μην είχε υπογράψει και Μνημόνιο

0


Πρωθυπουργό έχουμε, κυβερνητικό σχήμα έχουμε, τώρα πάμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες της εκλογικής μας βάσης. Με αυτό το σκεπτικό και πριν προλάβει να καθαρογραφεί στο υπουργείο Εσωτερικών το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, στην Κουμουνδούρου τέθηκε σε εφαρμογή το πλάνο διείσδυσης στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Με ένα Ποτάμι βαθιά τραυματισμένο και τον εγωισμό του αρχηγού του σε κατάρρευση το μόνο αξιόλογο «θήραμα» για τον Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ και εκεί στοχεύει πλέον ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών.

Από χτες το βράδυ κιόλας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με δημοσιογράφους σε μια επίδειξη φαινομενικής μεγαλοκαρδίας έστειλε μήνυμα φιλίας στην Φώφη Γεννηματά καλώντας την να συμμετάσχει σε έναν ανοιχτό διάλογο για την δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού πόλου. Για λόγους ευγένειας – και για τα μάτια του κόσμου - η πρόσκληση αυτή απευθύνθηκε και στον Σταύρο Θεοδωράκη παρότι το Ποτάμι θεωρείται «καμμένο χαρτί». Η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να περιμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος που βλέπει πλέον τους χειρότερους εφιάλτες του να παίρνουν σάρκα και οστά. Ο λεγόμενος «κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ» που με μαεστρία εφευρέθηκε το τελευταίο διάστημα στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να αρκεστεί στο 35-36% αλλά σύντομα θα επιχειρηθεί να διευρυνθεί σε δυνάμεις που αρχικά θα αναγνωρισθούν ως όμορες μόνο και μόνο για να απορροφηθούν με την μεγαλύτερη δυνατή ευκολία.

Με τον αέρα του μεγάλου νικητή που παρά το Μνημόνιο και την διάσπαση κατάφερε να πραγματοποιήσει την απειλή του «τρίτη και φαρμακερή» ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ο απόλυτος ρυθμιστής των εξελίξεων και ως ο πολιτικός που με χαρακτηριστική ευκολία «τρώει» αρχηγούς και υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων. Έχοντας καθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο από την αντιπολίτευση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τις μετασυνεδριακές φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας βάλει στην γωνία ακόμα και τους «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει την απόλυτη ελευθερία για τις επόμενες κινήσεις στην σκακιέρα της τετραετίας που από σήμερα ανοίγεται μπροστά τους. Χωρίς βαρίδια, όπως χαρακτηριστικά λένε στο επιτελείο του προέδρου, ο «κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ» μπορεί να προχωρήσει άνετα πλέον στο σχέδιο ολοκληρωτικής επικράτησης και στον μεσαίο χώρο. Δημιουργώντας επιλεκτικά ρήγματα στο ποσοστιαία αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποκτήσει λόγο και στο γίνεσθαι της κατακερματισμένης κεντροαριστεράς ώστε με αργά και σταθερά βήματα να εδραιώσει την κυριαρχία του και να πείσει και τους πλέον δύσπιστους πως με τον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα ξεμπερδέψουν αυτοί που ονειρεύονταν παρενθέσεις.

Πέρα, όμως, από το εσωτερικό πολιτικό γίγνεσθαι ο Αλέξης Τσίπρας με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του έχει την ευκαιρία για δύο σημαντικές εμφανίσεις με διεθνή αντίκτυπο. Αρχής γενομένης την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και στο γεύμα εργασίας των ηγετών της ΕΕ με θέμα την προσφυγική κρίση, ο Έλληνας πρωθυπουργός όχι μόνο θα αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων λόγω της επανεκλογής του αλλά θα έχει την ευκαιρία να κάνει και μια ηχηρή τοποθέτηση ως ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που θα ξεφεύγει από το δόγμα των κλειστών ευρωπαϊκών συνόρων. Και αν στις Βρυξέλλες όπου θα υποχρεωθεί να τον συγχαρεί η Άνγκελα Μέρκελ – κάτι που η Γερμανίδα Καγκελάριος απέφυγε να κάνει το βράδυ της Κυριακής – η παρουσία του δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα το ισχυρό επικοινωνιακό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα είναι η επίσκεψή σου σε λίγες ημέρες στον Λευκό Οίκο, εκεί όπου αναμένει να εισπράξει και μια θετική δήλωση Ομπάμα όσον αφορά την με όποιο τρόπο διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι θα συζητούν για νέους αρχηγούς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κοιτάζει με μισό μάτι τη Φώφη Γεννηματά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα ψάχνει για ταξί. Καθόλου άσχημα σε γενικές γραμμές για έναν πολιτικό αρχηγό που μόλις ψήφισε Μνημόνιο και είδε το κόμμα του να σπάει στα δύο.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 21, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φαντάσου να μην είχε υπογράψει και Μνημόνιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator