Ασφαλιστικό: Μειώσεις στις συντάξεις έως και 11% από τα 1.000 ευρώ μεικτά και πάνω

0


Αμεσες και μεγάλες θα είναι οι περικοπές που έρχονται στις συντάξεις. Μειώσεις που δεν αναμένεται να περιοριστούν μονάχα σε ποσά άνω των 1.500 ευρώ όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Αντίθετα, το... ψαλίδι θα ξεκινήσει από πολύ χαμηλότερα ποσά, με ορισμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι πάμε σε περικοπές που αφορούν συνταξιούχους με μεικτές αποδοχές από 1.000 ευρώ και πάνω. Το ποσό αυτό μάλιστα δεν θα αφορά μονάχα στην κύρια σύνταξη, αλλά στο σύνολο των αποδοχών, θα συνυπολογιστεί δηλαδή και η επικουρική.

Οι μειώσεις που έρχονται θα ξεκινούν από 3%, 6% και μεσοσταθμικά θα φτάσουν ως και το 11%. Συγκεκριμένα, βάσει υπολογισμών, εάν οι περικοπές εφαρμοστούν στο σύνολο των συνταξιούχων, οριζόντια, τότε θα αγγίζουν το 6,2%, ενώ εάν περιοριστούν για τα ποσά άνω των 1.000 ευρώ θα φθάνουν στο 11%.

Το σχέδιο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες προβλέπει γενική μείωση στις ανώτατες συντάξεις που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι κοντά στις 2.000 ευρώ μεικτά ενώ σήμερα τα ποσά αυτά είναι για το ΙΚΑ κατά μέσο όρο κοντά στα 2.350 ευρώ, ενώ στα ειδικά ταμεία ο μέσος ανώτατος όρος είναι κοντά στα 2.770 ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για μειώσεις που θα είναι της τάξης των 350 ως και 750 ευρώ το μήνα

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται επίσης η επιβολή ανώτατου πλαφόν για το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών, κοντά στις 2.000 ευρώ, από 2.350 ευρώ στο ΙΚΑ, 2.774 ευρώ στα ειδικά ταμεία και 3.360 ευρώ σε όσους λαμβάνουν σήμερα διπλές συντάξεις.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ασφαλιστικό: Μειώσεις στις συντάξεις έως και 11% από τα 1.000 ευρώ μεικτά και πάνω"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator