Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν κορυφαίο αρχαιολόγο στην Παλμύρα…

0


Το Υπουργείο Πολιτισμού της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε  την αποτρόπαιη δολοφονία του τ.Εφόρου Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, Δρ Αρχαιολογίας Χαλίντ αλ Άσσαντ.

 »Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον χαμό του συναδέλφου μας, αρχαιολόγου και ερευνητή Χαλίντ αλ-Asaad, πρώην διευθυντή της Παλμύρας , ο οποίος αποκεφαλίστηκε από την τρομοκρατική ομάδα ISIS σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου 2015. »

 »Το σώμα του κρεμάσθηκε στους κίονες της Παλμύρας (που ο ίδιος αποκατάστησε), στη κέντρο  της Παλμύρας αφού έκοψαν το κεφάλι του στην αυλή του μουσείου. »

Ο δρ Khalid ξεκίνησε την καριέρα του στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων το 1963 ως Διευθυντής των Αρχαιοτήτων Παλμύρας και υπήρξε καθόλη την επαγγελματική του θητεία μια πηγή έμπνευσης και αφοσίωσης μέχρι την συνταξιοδότησή του. Εργάστηκε ως επικεφαλής για περισσότερο από 50 χρόνια και είναι γνωστός για αρκετές ακαδημαικές εργασίες και δημοσιεύσεις του  . Επίσης συνεργάστηκε με τις αρχαιολογικές αποστολές των ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Ελβετίας για ανασκαφές και έρευνα στα ερείπια των 2000 ετών της Παλμύρας.

Ο αποθανών επιστήμονας (83 ετών) τελούσε υπό την ομηρία και τα βασανιστήρια του Ισλαμικού Κράτους για ένα μήνα , ανέφερε ο Γενικός Προιστάμενος των Συριακών Αρχαιοτήτων, Μααμούν Αμπντούλ Καρίμ.

Ήταν γνωστός ως ένας από τους κορυφαίους αρχαιολόγος της χώρας και αναγνωρισμένος ως διεθνής εμπειρογνώμονας στην ιστορία της Παλμύρας . Το όνομά του συνδέθηκε με πολλούς αξιόλογους Σύριους αρχαιολόγους  όπως ο Adnan Al Boni και άλλους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Συρίας, καταδικάζει σθεναρά αυτή τη  »δειλή και εγκληματική πράξη μιας αποτρόπαιης βιαιότητας .

dimpenews.com
Δημοσίευση: Αυγούστου 20, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν κορυφαίο αρχαιολόγο στην Παλμύρα…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator