Καλή αρχή με τον περιορισμό των προνομίων των βουλευτών

0


Πολύ σωστή είναι η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για κατάργηση των φορολογικών προνομίων των βουλευτών. Ένα σημαντικό ποσοστό του βουλευτικού μισθού είναι αφορολόγητο με αποτέλεσμα να περιορίζεται αισθητά η φορολογική τους επιβάρυνση.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάργηση των φορολογικών προνομίων των βουλευτών από το 2015. Πρόκειται για μία πολύ σωστή κίνηση, γεμάτη πολιτικό συμβολισμό, εφόσον αυτοί που παίρνουν δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που επηρεάζουν την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των περισσότερων συμπολιτών μας πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Ο πρωθυπουργός τόλμησε σε ένα θέμα που οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες αντιμετωπίζουν σαν ταμπού. Θα πρέπει όμως να δώσει συνέχεια στη σωστή πρωτοβουλία του και να τη μετατρέψει σε κανόνα διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών.

Κατά την άποψή μου μπορούμε να φτάσουμε στη δημοσιονομική εξυγίανση, στη σταδιακή μείωση της φορολογίας του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα και στην οικονομική ανάπτυξη βήμα-βήμα, επιλύοντας συγκεκριμένα προβλήματα και εξοικονομώντας εκατομμύρια ή και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο και φυσικά τους φορολογούμενους.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές των βουλευτών. Δεν υπάρχει επίσης κανένας λόγος να τους προσφέρεται δωρεάν χρήση αυτοκινήτου με leasing, να τους παρέχεται δωρεάν σύνταξη χωρίς ασφαλιστικές προϋποθέσεις και να έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους του Δημοσίου, ενώ μπορούν σχετικά εύκολα να κάνουν τη δουλειά με δύο. Μπορεί επίσης η κυβέρνηση να αποφασίσει τη μείωση κατά 50% των καλοπληρωμένων υπαλλήλων της Βουλής, ο αριθμός των οποίων διπλασιάστηκε στη διάρκεια μιας δεκαετίας, να περιορίσει κατά 50% τους πολυάριθμους υπαλλήλους που απασχολούνται στην εθιμοτυπική Προεδρία της Δημοκρατίας και να καταργήσει το ειδικό επίδομα των εκατοντάδων αστυνομικών της Βουλής που οδηγεί, σε αρκετές περιπτώσεις, στον διπλασιασμό των αποδοχών τους.

Κηρύσσοντας τον πόλεμο στη σπατάλη του δημόσιου χρήματος και στα προκλητικά προνόμια και αξιοποιώντας τη δύναμη του καλού παραδείγματος, η πολιτική ηγεσία μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του δημοκρατικού μας συστήματος.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/giorgos-kirtsos/-_994_b_7975392.html?utm_hp_ref=greece

Δημοσίευση: Αυγούστου 18, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καλή αρχή με τον περιορισμό των προνομίων των βουλευτών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator