19 Αυγούστου 2010: Σημαιοφόρος Γεώργιος Λυκάκης: "Για την πατρίδα τα νιάτα σου...!" (φωτογραφίες/βίντεο)

0


Στις 19 Αυγούστου 2010, ο Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Λυκάκης έπεσε από ύψος 22 μέτρων, ενώ έκανε αναρρίχηση κατά την διάρκεια εκπαίδευσης σε μια από τις πλέον δύσκολες και απαιτητικές μονάδες Ειδικών Δυνάμεων. Ο Σημαιοφόρος ο οποίος περνούσε ειδική εκπαίδευση σε σχολείο στην μονάδα των βατραχανθρώπων από τις 2 Αυγούστου, επιχειρούσε να ανέβει στην επονομαζόμενη "αράχνη". Το διπλό δίχτυ ασφαλείας όμως δεν λειτούργησε! Σκίστηκε (προφανώς από κακή συντήρηση) και το κορμί του αξιωματικού έπεσε με δύναμη στο έδαφος!

Ήταν μόλις 24 ετών...

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου ο Σημαιοφόρος, όπως και οι υπόλοιποι μόνιμοι Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που περνούν το ιδιαίτερα δύσκολο "σχολείο", βρισκόταν σε περίοδο προσαρμογής. Το καθημερινό πρωινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την διέλευση από τον λεγόμενο στίβο μάχης που περιλαμβάνει πολλά εμπόδια τα οποία πρέπει να περάσουν οι εκπαιδευόμενοι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Ωστόσο επειδή βρίσκονταν ακόμα σε περίοδο προσαρμογής η άσκηση ολοκληρωνόταν χωρίς χρονικό περιορισμό!

Ο άτυχος Σημαιοφόρος άγνωστο για ποιό λόγο έχασε την ισορροπία του καθώς περνούσε ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια την "αράχνη". Ο σημαιοφόρος έπεσε από αυτό το ύψος και προσέκρουσε στο έδαφος με το κεφάλι! Οι γιατροί του Αττικού νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διέγνωσαν μόνο τον θάνατο του καθώς υπέκυψε στα τραύματα του.

Το ΓΕΕΘΑ κύρηξε σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις διήμερο πένθος για τον άδικο χαμό του 24χρονου αξιωματικού.

Για μια-δυό μέρες έγραψαν σχετικά οι εφημερίδες και τα blogs, και αυτό ήταν! Το θέμα ξεχάστηκε! Η υπόθεση όμως είχε συνέχεια...

Ο διοικητής της Μονάδας και ο υπεύθυνος εκπαιδευτής κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Τα κομματιασμένα σκοινιά ήταν μάρτυρες βαριάς αμέλειας... Στο δικαστήριο όμως, υπήρχε ένας απρόσμενος μάρτυρας υπεράσπισης: Η μητέρα του άτυχου Αξιωματικού!

Κανείς δεν την είδε ποτέ! Δεν βγήκε στα κανάλια, ούτε στις εφημερίδες. Η κυρία Ελένη Λυκάκη.

«Δεν ζητώ την τιμωρία κανενός. Κανένας δεν ήθελε τον θάνατο του παιδιού μου. Ζητώ μόνο να μην θρηνήσει άλλη μάνα εξαιτίας ενός λάθους… Ο γιος μου τίμησε την πατρίδα και αυτή την στάση θα ήθελε να κρατήσω».

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο. Λόγια που κανένας, εκτός αιθούσης, δεν πληροφορήθηκε, καθώς κανένα μέσο ενημέρωσης δεν παρουσίασε το θέμα!

Στην αγόρευσή του ο στρατιωτικός εισαγγελέας ήταν καταπέλτης! Κρατώντας στο χέρι του το κομμένο σκοινί, είπε στους κατηγορούμενους ότι με αυτό το σκοινί έπρεπε να τους κρεμάσει. Και κατέληξε:

«Αυτή η γυναίκα σήμερα έδωσε σε όλους μαθήματα ήθους!».

(Το δικαστήριο τελικά αθώωσε τους κατηγορουμένους).

Στον τάφο του 24χρονου παλικαριού είναι σκαλισμένες λίγες λέξεις. Κρατάμε αυτές:

"Γιε μας… Για την πατρίδα τα νιάτα σου!"



rightnews.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 20, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "19 Αυγούστου 2010: Σημαιοφόρος Γεώργιος Λυκάκης: "Για την πατρίδα τα νιάτα σου...!" (φωτογραφίες/βίντεο)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator