Γιούνκερ: "Δεν αποκλείω κανένα σενάριο. Έχουμε ετοιμαστεί για GREXIT" (video)

0


Δηλώσεις σοκ από Τουσκ και Γιούνκερ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Το δίλημμα πια είναι σκληρή συμφωνία και νέο μνημόνιο ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ (Vid)

Ο πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε με πολύ σκληρό τόνο για την ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε πως οι "απειλές" του αν επικρατούσε το ΟΧΙ επιβεβαιώθηκαν και μίλησε ανοιχτά για περίπτωση Grexit. Είχα πει ότι ένα όχι θα σήμαινε αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής ικανότητας της Ελλάδας. Θα πρέπει να δούμε μέχρι την Κυριακή προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε. Δεν αποκλείω κανένα σενάριο" είπε.

"Σήμερα είχαμε μία συνάντηση στο ύψιστο επίπεδο του eurogroup, αφού ακούσαμε τις εισηγήσεις. Θα ήθελα η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει αποφασιστικά τις προτάσεις της", πρόσθεσε.

"Έχουμε και το σενάριο του Grexit το οποίο το έχουμε συντάξει λεπτομερώς" αποκάλυψε στη συνέχεια ο κ. Γιούνκερ που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύγκλησης Συνόδου Κορυφής και των 28 μελών της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε πως "ένα σενάριο σε σχέση με το πώς θα μπορέσουμε να δράσουμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Σθεναρά απορρίπτω τις κατηγορίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πριν το δημοψήφισμα. Είμαι σθεναρά υπέρ της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη, όμως η ελληνική κυβέρνηση αφού δεν μπόρεσε να το πράξει αυτό (να δώσει πρόταση) σήμερα, θα πρέπει να μας πει που το πάει".

Μάλιστα ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι η Ευρώπη είχε κάθε διάθεση να συζητήσει το χρέος τον Οκτώβριο.

"Θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε τότε", είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε από την πλευρά του ότι μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα υποβάλει ως τις 9 Ιουλίου αίτημα για ένα νέο πρόγραμμα που θα συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις. 

Ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα συνέλθει η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για να λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και τίποτα δεν αποκλείεται, είπε ο κ. Τουσκ, ενώ σημείωσε πως δεν αποκλείεται η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα. Ανέφερε επίσης ότι η συζήτηση θα γίνει στο επίπεδο της Ε.Ε. ενώ δεν απέκλεισε να γίνει συζήτηση και στο επίπεδο κορυφής της Ευρωζώνης.


Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιούνκερ: "Δεν αποκλείω κανένα σενάριο. Έχουμε ετοιμαστεί για GREXIT" (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator