Πηγές ΔΝΤ: Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπάθησαν να σταματήσουν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για το χρέος

0


Προσπάθειες να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση της προκαταρκτικής έκθεσης του ΔΝΤ κατέβαλαν κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωζώνης, υποστηρίζουν πηγές του Ταμείου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι θέση της κυβέρνησης είναι ότι η έκθεση δικαιώνει την έκκλησή της προς τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τους όρους της συμφωνίας που της προτάθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το έγγραφο το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο εάν δεν υπάρξει μεγάλη απομείωσή του, ιδίως από τον επίσημο τομέα στην Ε.Ε., ενώ η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδοτική υποστήριξη ύψους 50 δισεκ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Η δημοσιοποίηση του εγγράφου αυτού αποκάλυψε τη διένεξη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τον διεθνή οικονομικό οργανισμό της Ουάσινγκτον, η οποία σιγόκαιγε για μήνες πίσω από κλειστές πόρτες, σχολιάζει το Reuters.

Κατά τις πηγές του πρακτορείου, δεν υπήρξε ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν θα δημοσιευόταν η ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αντιτάχθηκαν σε αυτή, ήταν πολύ λιγότεροι από εκείνους που την ενέκριναν — συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, που έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ στους κόλπους του θεσμού.

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση», σημείωσε πηγή του ΔΝΤ. «Δεν ζούμε σε έναν “γυάλινο πύργο” εδώ. Αλλά η Ε.Ε. πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν να αποφασίζονται τα πάντα με βάση τις δικές της προτεραιότητες», πρόσθεσε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξέτασε όλα τα επιχειρήματα, όπως το ενδεχόμενο το έγγραφό του να αξιοποιηθεί για πολιτικούς λόγους, αλλά η άποψη που κυριάρχησε είναι πως τα στοιχεία και οι αριθμοί πρέπει να εκτεθούν με πλήρη διαφάνεια πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Δεν μπορείς να κρύψεις τα γεγονότα επειδή μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης», πρόσθεσε η ίδια πηγή στο ΔΝΤ.
Δημοσίευση: Ιουλίου 04, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πηγές ΔΝΤ: Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπάθησαν να σταματήσουν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για το χρέος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator