Δημοψήφισμα και δημαγωγοί! Κάποια συμπεράσματα...

0


Το 62% του Ελληνικού λαού, ο οποίος υπεράσπισε με επιτυχία την πατρίδα του και την αξιοπρέπειά του εναντίον των αλλότριων τοκογλύφων και των εγχωρίων παπαγάλων τους, απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι του Έλληνος ο τράχηλος...ζυγό δεν υπομένει! Κατέδειξε, ότι τα τελεσίγραφα και οι εκβιασμοί απλά επιστρέφονται στους αποστολείς τους και…επέδειξε μηδενική ανοχή σε όσους αναμειγνύονται στα εσωτερικά της χώρας μας, υποδεικνύοντας στον Έλληνα τι να πράξει!! Δεδομένου μάλιστα του γεγονότος, ότι αυτό το σύγχρονο ΟΧΙ ειπώθηκε υπό ένα καθεστώς αισχρής τρομοκρατίας και αηδιαστικού εκβιασμού, ως απόρροια της επικοινωνιακής χούντας των βοθροκάναλων και με το τραπεζικό σύστημα κατ' ουσίαν ανενεργό, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, διότι σχηματίζει θύλακα αντίστασης στην...ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ, αγγίζοντας τα όρια του ηρωισμού!!

Από σήμερα ξημερώνει μια καινούρια ημέρα για την Ελλάδα. Από εδώ και στο εξής, καμία συμφωνία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή!! Καμία συμφωνία δεν θα εμπεριέχει μέτρα σκληρής, υφεσιακής λιτότητας, η οποία…κατεκρεούργησε εδώ και πέντε χρόνια το εισόδημα των εργαζομένων, «αποστραγγίζοντάς» τους μέχρι και το τελευταίο τους Ευρώ!ΑΥΤΟ επιτάσσει ΚΑΙ η δεύτερη νωπή λαϊκή εντολή, ως απόρροια του παρόντος δημοψηφίσματος, που κάποιοι έσπευσαν να το βαφτίσουν…πραξικόπημα!!

Είναι δεδομένο, ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συμφωνία θα επιτευχθεί. Το έχω εξηγήσει πολλάκις και μέσα από την αρθρογραφία μου, ότι οι ίδιοι οι δανειστές δεν τολμούν ούτε να σκεφτούν μιαν ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από τηνΕ.Ε. διότι θα χάσουν και οι ίδιοι...τα πάντα! Και δεν αναφέρομαι μόνο στα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη του Ελληνικού χρέους, τα οποία δύνανται από μόνα τους να κλυδωνίσουν όχι μόνο την Ευρωζώνη αλλά ολόκληρο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά αναφέρομαι κυρίως στην τοπογεωγραφική μας θέση, η οποία μας προσδίδει σημαντικά γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα, αποτελώντας θέση κλειδί για τις παγκόσμιες εξελίξεις, καθώς και στην ύπαρξη των τεραστίων αποθεμάτων του φυσικού, ορυκτού μας πλούτου. Συνεπώς, μην έχετε αμφιβολία, ότι λύση (και μάλιστα βιώσιμη) για το Ελληνικό πρόβλημα θα εξευρεθεί!!

Απότοκος του χθεσινού δημοψηφίσματος είναι κυρίως, ότι τα"Γερμανικά" κόμματα-εταιρείες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ αρχίζουν να διαλύονται "εις τα εξ' ών συνετέθη"!! Το ΣαμαροΒενιζέλειο…μεταλλαγμένο υβρίδιο τερατογένεσης έχασε και τα…δυό του κεφάλια διότι μετά τον Βενιζέλο, χθες ήταν η σειρά του…φον Αντωνάκη να αποχωρήσει από την ηγεσία της…Νουδούλας (αφού τον έκραξαν και οι πέτρες ενώ στο μεταξύείχε προλάβει να την κάνει τόσο...δούλα) κάτι, που έπρεπε ήδη να είχε πράξει από την 25ην Ιανουαρίου. Ας μην νομίζει πάντως, ότι ξεμπέρδεψε τόσο εύκολα με μια παραίτηση από την μήνη του Ελληνικού λαού, τον οποίον βύθισε στην δυστυχία και στην ανέχεια. Πέρα από τις πολιτικές ευθύνες θα ανταμώσει λίαν συντόμως και τις ποινικές, παρουσία ισχυρού κατηγορητηρίου περί εσχάτης προδοσίας εναντίον του έθνους και του λαού, υπογράφοντας τα εθνοκτόνα προδοτικά μνημόνια! 

Όσο για τον Σταύρο Μπομπολάκη, (συγγνώμη Θεοδωράκη) το Ποτάμι αντί για νερό ξέβρασε…δηλητήριο μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος!! Πολύ πίκρα!! Να δεις, που σύντομα θα μας αφήσει…τόπους, τουτέστιν, θα αναχωρήσει για άλλες πολιτείες αφού ανήκει κατά δική του δήλωση στους ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν στην Γερμανία, προσκαλώντας μάλιστα και τον Πρωθυπουργό να εισέλθει σε αυτό το κλαμπ! Τί σημαίνει πρακτικά αυτό;; Σημαίνει, ότι το Ποτάμι...στερεύει και πλέον θα...εμφιαλώνεται στην Γερμανία!! Γεγονός λοιπόν είναι, ότι τα φαντάσματα της διαπλοκής και των μνημονίων, από ότι φάινεται, αρχίζουν να...εξαντλούνται! Σειρά τώρα έχουν οι μεγαλονταβατζήδες, εργολάβοι των media…

Μιας και ανέφερα τα ιδιωτικά χουντοκάναλα, αυτοί οι εμετικοί, τηλεοπτικοί κλόουν, οι (σε εντεταλμένη υπηρεσία) δημοσιογραφίσκοι της κακιάς ώρας, που μέχρι και την…ίδια την ημέρα των εκλογών (κατά παράβαση του νόμου) ασκούσαν ελεεινή προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ, διενεργώντας πλύση εγκεφάλου στον κοσμάκη, αλήθεια δεν θα πρέπει τώρα να δώσουν λόγο στην δικαιοσύνη;;; Από την άλλη μεριά, τα τρία προδοτικά-μνημονιακά (απο)κόμματα, (ή τουλάχιστον, ότι απέμεινε από αυτά μετά την χθεσινή τους…εξαύλωση) τα οποίαεπεχείρησαν να διαστρεβλώσουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος από ΝΑΙ η ΟΧΙ στην μνημονιακή λιτότητα σε ΝΑΙ η ΟΧΙ στην Ευρώπη, (και των οποίων τώρα οι εκπρόσωποι κάνουν την...πάπια) δεν θα πρέπει να υποστούν ποινικές κυρώσεις;; Τους εξαγνίζει και μόνο το γεγονός, ότι έχασαν;;; Σε ένα σοβαρό κράτος (ακόμη και χωρίς να το επιθυμεί ο Πρωθυπουργός) δεν θα έπρεπε αυτεπαγγέλτως να επιληφθούν ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, επιρρίπτοντάς τους ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ (όπως και σε όλα τα ιδιωτικά media) για απόπειρα παραπλάνησης του Ελληνικού λαού;;;

Βεβαίως, σε μια δημοκρατία, ο λαός δεν είναι και αυτός με την σειρά του άμοιρος ευθυνών. Γίνεται συμμέτοχος, κοινωνός και ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων και των κοινωνικών ζυμώσεων, γι αυτό και επιβάλλεται να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πολιτικών του επιλογών.Παραδείγματος χάριν, στην κορωνίδα του δημοκρατικού πολιτεύματος, στην άμεση δημοκρατία-πρότυπο των αρχαίων Αθηνών, οιοσδήποτε εισηγούνταν μια πρόταση, η οποία αφορούσε το μέλλον της πόλης και την έφερνε προς ψήφιση στην Εκκλησία του Δήμου, έφερε ταυτόχρονα και το βάρος της ευθύνης της συγκεκριμένης πολιτικής του πράξης, όντας έτοιμος να υποστεί και τις συνέπειες αυτής. Εάν οι συνέπειες της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν επωφελείς για την πόλη - κράτος των Αθηνών τότε αυτός ηρωικοποιούνταν στα μάτια των συμπολιτών του με τιμές και αξιώματα. Εάν όμως ήταν βλαπτικές τότε ήταν έτοιμος να πληρώσει το τίμημα της εισήγησής του με οστρακισμό και εξορία ή ακόμη και με την ίδια την ζωή του!

Κλασσικό ιστορικό παράδειγμα η περίπτωση του Κλέωνος του δημαγωγού, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος…λαοπλάνος της αρχαιότητας. Κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου και ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του Περικλέους, η ρητορική του δεινότητα του Κλέωνος ήταν τέτοια, όπου μην έχοντας κάποιο αντίπαλο δέος, διαρκώς παρέσυρε την Εκκλησία του Δήμου σε εσφαλμένες για την πόλη των αρχαίων Αθηνών επιλογές. Συγκεκριμένα, το 422 π.Χ. μόλις ο Κλέων έμαθε, ότι ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας ηγήθηκε εκστρατευτικού σώματος για να καταλάβει όλες τις αποικίες των Αθηναίων στην Βόρεια Ελλάδα, αμέσως εισηγήθηκε στην Εκκλησία του Δήμου αι Αθήναι να απαντήσουν με αποστολή στρατιωτικής δύναμης για να τις υπερασπίσει, δίχως να εξετάσει τους συσχετισμούς των δυνάμεων και δίχως να συνυπολογίσει, ότι σε ανοιχτό πεδίο, η φάλαγγα των Λακεδαιμονίων ήταν πρακτικά…άτρωτη και ακατάβλητη από οποιοδήποτε άλλο σώμα στρατού!! 

Ο Κλέων, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν ένας από τουςδέκα κληρωτούς Αθηναίους στρατηγούς, ηγήθηκε της συγκεκριμένης εκστρατείας!! Θέλετε να μάθετε τα αποτελέσματα;;; Έξω από τα τείχη της Αμφίπολης, έλαβε χώρα η περίφημη μάχη της Αμφιπόλεως, όπου οι Αθηναίοι συνετρίβησαν από την Σπαρτιατική πολεμική μηχανή,φέροντας απώλειες 600 Αθηναίων στρατιωτών έναντι μόλις…7Λακεδαιμονίων οπλιτών!! Ο Κλέων δεν χρειάστηκε να περάσει από…στρατοδικείο για την εσφαλμένη για τα συμφέροντα των Αθηνών υπόδειξη του διότι πολύ απλά ήταν ανάμεσα στους 600 Αθηναίους νεκρούς!! Πλήρωσε δηλαδή την εσφαλμένη εκτίμησή του με την ζωή του!!

Τουναντίον, σήμερα, σε αυτή την κατ' επίφαση Ελλαδική αστική (ψευτο)δημοκρατία, η οποία γνωρίζετε πολύ καλά, ποια συμφέροντα προασπίζει, ο καθείς μπορεί να λέει ότι θέλει, να προτείνει, ότι γουστάρει, όσο καταστροφικό και αν αποβεί αυτό για τον τόπο και εν τέλει, αντί να πληρώνει το τίμημα της εκτίμησής του, αντιθέτως, τελείως ανεύθυνα την…κάνει γυριστή και ούτε γάτα ούτε ζημιά!! Συνεπώς κι εγώ με την σειρά μου σπεύδω να...προτείνω τo εξής: 

Όσοι συνετάχθησαν στο ΝΑΙ στην λιτότητα της πρότασης των θεσμων κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, είτε αυτοί λέγονται καναλάρχες είτε εργαζόμενοί τους, είτε πολιτικά κόμματα είτε και απλοί πολίτες, (οπλίτες) οι οποίοι όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησαν τον...τίτλο τους αφούεδείλιασαν, παραπλανόμενοι από τους προδότες της Ελληνικής διαπλοκής αλλά και της ξένης επιβολής, να ορισθεί ο μισθός τους στα 300 Ευρώ (όσα δηλαδή προέβλεπε η συμφωνία, την οποίαν εψήφισαν) και να τους επιβληθεί φόρος εισοδήματος....30%! 

Ας γίνει...ειδική οικονομική ζώνη και δουλοπαροικία το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ αφού κάτι ανάλογο ζήτησαν για την χώρα τους.
Τα σέβη μου.

Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοψήφισμα και δημαγωγοί! Κάποια συμπεράσματα..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator