Οι... λογαριασμοί ξανάρχονται

0


Αυτές τις μέρες ετοιμάζονται οι αλμυροί λογαριασμοί που θα σταλούν στους "συνήθεις" και είναι το αποτέλεσμα μίας τραγικής εξάμηνης διαπραγμάτευσης, της εξάμηνης δημιουργικής καταστροφής, η οποία ως γνωστό απέτυχε παταγωδώς και κατέληξε στην πλήρη ταπείνωση και υποταγή όχι μόνο της ανίκανης κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς συνολικά της πατρίδας μας, στις παράλογες και εξοντωτικές, σε αρκετές περιπτώσεις, απαιτήσεις των δανειστών.

Η μόνη ανατροπή που έγινε ήταν αυτή των προεκλογικών αλλά και μετεκλογικών δεσμεύσεων.

Από το πρόγραμμα της Θεσ/κης έμειναν μόνο οι μπουγάτσες που φάγαμε στο διάλειμμα.

Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή, τα πρώτα βήματα ήταν τα δύο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα, αλλά είναι εμφανές ότι η συμφωνία που φέρνει το τρίτο μνημόνιο αποδεικνύεται , για την κυβέρνηση Συριζανελ,ότι δεν είναι πολιτικά διαχειρίσιμη. Τριγμοί παντού. Ρωγμές στην κοινοβουλευτική ομάδα,ρωγμές στο κόμμα.

Οι διασπαστικές - διαλυτικές τάσεις είναι ήδη εμφανείς.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν, υπο τις παρούσες συνθήκες, αυτή η συμφωνία θα είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη. Πως είναι άραγε δυνατόν και με ποια κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφισθούν αλλά και με ποια κοινωνική ανοχή και αντοχή θα εφαρμοσθούν, σωρεία επώδυνων υφεσιακών, εφαρμοστικών νόμων που θ΄ακολουθήσουν, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι εκβιάσθηκε να υπογράψει μία συμφωνία που ο ίδιος και το κόμμα του δεν πιστεύει.

Λέτε να έχουν τίποτα άλλο στο μυαλό τους. Από αυτούς όλα είναι πιθανά.

Κανένας στην κυβέρνηση δεν δείχνει να ενοχλείται ούτε με την ασφυξία και το χάος στην αγορά,ούτε με την εσωτερική στάση πληρωμών, ούτε με την ανεργία των νέων. Λαφαζάνης Κων/λου Βαρουφάκης κ.λ καθώς και οι ισσοροπίες στο εσωτερικό του Σύριζα και τα οργανά του, είναι το μόνο και μεγάλο προβλημά τους. Καμία συγνώμη, για την, καθιερωμένη πλέον,καθημερινή πολύωρη γυμναστική των πολιτών στις ουρές της αξιοπρέπειας των ΑΤΜ.

Η τρόικα που κατάργησαν και τα μνημόνια που έσχισαν είναι πάλι εδώ με πολύ πιο άγριες διαθέσεις.

Η ΥΕΝΕΔ, συγνώμη η ΝΕΤ ήθελα να πώ, το είπε καθαρά,ο Σύριζα δεν μεταλάχθηκε, ούτε βρίσκεται σε φάση συστημικής προσαρμογής.

Ο αγώνας για την τελική ανατροπή συνεχίζεται.

Τίποτα πια δεν είναι όπως παλιά, πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβουμε αυτό που φωνάζει ο Σύριζα ότι στο αριστερό τρίτο μνημόνιο, δεν ισχύει ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι ασύμβατες με την ίδια τη δημοκρατία και ότι σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα, αυτή τη φορά δεν το φέρνουν στα τέσσερα προδότες γερμανοτσολιάδες,αλλά αγέρωχοι πατριώτες της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Δημοσίευση: Ιουλίου 31, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι... λογαριασμοί ξανάρχονται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator