Τριάντα έξι πεύκα είναι άκρως επικίνδυνα στον πευκιά του Κάτω Διμηνιού - Θα κοπούν και θα αντικατασταθούν

0



Παρατηρήσαμε νέα σήμανση στα πεύκα του Πευκιά στο Κάτω Διμηνιό.

Αρκετά έχουν επισημανθεί με έναν κύκλο και άλλα με ένα Α.

Την σήμανση έκανε ο Διευθυντής Δασών κύριος Παναγιώτης Καλλίρης συνοδευόμενος από ειδικό ερευνητή .

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος του Δήμου Σικυωνίων κύριο Δομετίου η επίσκεψη των δύο έγινε μετά τον θόρυβο που προκάλεσε ,με την αντίδραση τους στην κοπή των πεύκων,ομάδα κατοίκων του Κάτω Διμηνιού.

Ο κύριος Δομετίου μας πληροφόρησε πως σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο τελευταίος πίνακας υλοτόμησης έχουν κριθεί άκρως επικίνδυνα τριάντα έξι πεύκα ενώ αρκετά κρίθηκε ότι χρήσζουν άμεσης συντήρησης που αφορά την αφαίρεση ξερών κλαδιών και την περιποίηση τους.

Όσα πεύκα έχουν σημανθεί με Α θα κοπούν στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και τα υπόλοιπα θα συντηρηθούν. Στην θέση των κομμένων πεύκων θα φυτευτούν άλλα ίδια με αυτά που θα κοπούν και θα είναι μεγάλου μεγέθους ώστε να μην αλλάξει η αισθητική εικόνα του χώρου.

Παραλλήλα θα τοποθετηθεί αυτόματο σύστημα ποτίσματος και πυροσβεστικός κρουνός ενώ θα φυτευτούν και καλλωπιστικοί θάμνοι.

Ίδιες δράσεις θα υπάρξουν και στα αλσύλια της Μαγούλας και του Μουλκίου.

Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τριάντα έξι πεύκα είναι άκρως επικίνδυνα στον πευκιά του Κάτω Διμηνιού - Θα κοπούν και θα αντικατασταθούν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator