Η χώρα... έχει βαρέσει διάλυση

0


Το έγκλημα που ξεκίνησε πέρυσι τον Δεκέμβριο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σε εκλογές συνεχίζεται και η Ελλάδα οδηγείται με σπασμένα φρένα προς την καταστροφή

Είναι πράγματι δραματικά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και σίγουρα δεν της αξίζει τέτοια τύχη. Το πολιτικό σύστημα έχει ουσιαστικά καταρρεύσει ενώ η οικονομία έχει ήδη αποσαθρωθεί σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει με όσα πακέτα κι αν μας δώσουν.

Τα στοιχεία μόνο της Κομισιόν να δει κανείς και θα καταλάβει. Ύφεση 4% όταν υπήρχαν προβλέψεις... προ Τσίπρα για ανάπτυξη 1% το 2015. Ουσιαστικά δηλαδή η χώρα μπορεί να χάσει δυνητικά πέντε μονάδες του ΑΕΠ, σχεδόν 9 δισ. ευρώ. Όλα αυτά χάθηκαν μέσα σε πέντε μήνες και δεν είναι βεβαίως τα μοναδικά. Μην ξεχνάμε τα δεκάδες δισ. καταθέσεων που έχουν εξαφανιστεί. Μην ξεχνάμε την απαξίωση του χρηματιστηρίου, των ελληνικών ομολόγων.

Μην ξεχνάμε την καταστροφή στον επενδυτικό τομέα, στις τράπεζες, στις επιχειρήσεις, στην αγορά.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι από τον Ιανουάριο, και κυρίως τις τελευταίες 20 ημέρες, από το δημοψήφισμα και μετά, η ζημιά που έγινε ήταν τόσο μεγάλη που δεν έχει προηγούμενο. Είναι σε τέτοια κατάσταση η χώρα που ούτε το 2010 επί Γ. Παπανδρέου και με την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, δεν υπήρχε τέτοιο μπάχαλο.

Αλλά σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση είναι χειρότερη και ο συνδυασμός αυτών είναι εκρηκτικός. Ανεξαρτήτως της διαδικασίας της ψηφοφορίας, του μπάχαλου με την Κωνσταντοπούλου ή τα όσα δραματικά έγιναν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία είναι ότι το πολιτικό σύστημα βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί.

Η συμφωνία υπάρχει αλλά δεν ξέρει κανείς αν μπορεί να εφαρμοστεί από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Αλλά και κάποια άλλη κυβέρνηση ειδικού σκοπού να εμφανιζόταν από το πουθενά πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν τα μέτρα, να τα αντέξει η χώρα και να πάει ένα βήμα μπροστά.

Χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και κυρίως με ένα χρέος που θα φτάσει σύντομα το 200% πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;

Στο σκηνικό του μπάχαλου ήρθαν να προστεθούν τα επεισόδια στο Σύνταγμα τα οποία είναι η αρχή του παγόβουνου. Θα έχουμε κι άλλες φωτιές στην Αθήνα και να μας το θυμηθείτε.

Βεβαίως δεν ξεχνά κανείς αυτά που συμβαίνουν με τα σενάρια για τη δραχμή, την «εισβολή» Λαφαζάνη στα Χειμερινά Ανάκτορα της Τράπεζας της Ελλάδος, το γεγονός ότι ψηφίζουν τα μέτρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κι όχι η κυβέρνηση, καθιστούν το πολιτικό σκηνικό ιδιαίτερα δυσώδες.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με πραγματικούς όρους της πιάτσας η χώρα... έχει βαρέσει διάλυση. Το έγκλημα που ξεκίνησε πέρυσι τον Δεκέμβριο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σε εκλογές συνεχίζεται και η Ελλάδα οδηγείται με σπασμένα φρένα προς την καταστροφή. Η επιστροφή στη δραχμή, η βαλκανοποίηση της χώρας, η φτώχεια και η δυστυχία με όποιες κοινωνικές εκρήξεις φέρει θα είναι το επόμενο βήμα. Όταν οι γύπες της αριστεράς θα χαίρονται που πέτυχαν το σκοπό τους.

Άραγε μήπως βλέπουμε μόνο τη μικρή εικόνα κι όχι τη μεγάλη; Μήπως δηλαδή πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο μπαχαλοποίησης της χώρας ώστε πιο εύκολα να την οδηγήσεις εκεί που θες; Μήπως δηλαδή οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας είναι αυτές που ζούμε τώρα και δεν θα προλάβουμε ούτε να απομακρυνθούμε;

Δημοσίευση: Ιουλίου 18, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η χώρα... έχει βαρέσει διάλυση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator