Τελεσίγραφο εκβιασμού: Ή Μνημόνιο ή φεύγετε

0


Επιμένει στη σκληρή στάση η Γερμανία - «Είμαστε έτοιμοι για Grexit» δήλωσε ο Γιουνκέρ – Τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Κυριακή

Κανένα νόημα φαίνεται πως δεν είχε για τους δανειστές η απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Οι δανειστές επέμειναν στην αδιάλλακτη στάση τους ζητώντας από την Ελλάδα πολυετές πρόγραμμα με μεγάλες απαιτήσεις από τον ελληνικό λαό.

Η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συζήτηση 3ου προγράμματος στο ESM» και επανέλαβε την ετοιμότητα της ευρωζώνης να προστατεύσει το ευρώ.

«Περιμένουμε μέχρι Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση να έχει υποβάλλει λεπτομερέστατες προτάσεις», είπε η καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τρίτο πρόγραμμα θα προϋποθέτει ότι αυτό θα είναι πολυετές.

«Υπάρχουν ελάχιστες μέρες για το πώς θα πάμε παρακάτω. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει αίτημα στον ΕSM αύριο. Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής θα γίνει με τους 28 ηγέτες, επειδή το θέμα της Ελλάδας δεν αφορά πλέον μονάχα την ευρωζώνη», είπε η κ. Μέρκελ σε αυστηρό ύφος.

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά υπάρχουν και οι λαοί άλλων 18 χωρών στην ευρωζώνη», σημείωσε η καγκελάριος και υπογράμμισε ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα από αυτά που έχει καταθέσει η Αθήνα.

Γιούνκερ: Δεν αποκλείω Grexit - Το έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς

«Απειλητικός» εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ λέγοντας πως δεν «αποκλείσει καμία υπόθεση» και ότι έχει προετοιμαστεί ακόμα και σχέδιο εξόδου Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όπως εξήγησε, «η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα. Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

«Εγώ σθεναρά απορρίπτω τις κατηγορίες ότι είμαστε τρομοκράτες που δεν σεβόμαστε τον ελληνικό λαό. Είμαι σθεναρά υπέρ της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης» τόνισε εν συνεχεία ο πρόεδρος της Κομισιόν, διευκρινίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας πει πού το πάει.

Παράλληλα, υποστήριξε πως διαμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι «έχουμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε το θέμα του χρέους τον Οκτώβριο, όχι τώρα».

«Περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις μέχρι τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Τουσκ: Όποιος νομίζει πως μία χρεοκοπία αποκλείεται, αυταπατάται

Στην συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως δεν αποκλείεται και το μαύρο σενάριο (απουσίας συμφωνίας έως την Κυριακή), επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, πως «οι αρχές της Ευρωζώνης θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης».

Ο κ. Τουσκ τόνισε πως μετά το δημοψήφισμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί να παρουσιάσει πρόγραμμα, σημειώνοντας πως, το αργότερο έως την Πέμπτη, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προσκομίσει λεπτομερείς προτάσεις που θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς και θα προωθηθούν στο Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλαβε πως η τελική προθεσμία λήγει την Κυριακή, διαμηνύοντας πως «αν κάποιος νομίζει ότι μια χρεοκοπία αποκλείεται να συμβεί αυταπατάται» και πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το μαύρο σενάριο (μη επίτευξης συμφωνίας έως την Κυριακή).

Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τελεσίγραφο εκβιασμού: Ή Μνημόνιο ή φεύγετε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator