Δημοψήφισμα 2015 - Τι δείχνει η πρώτη επίσημη δημοσκόπηση για το αποτέλεσμα

0


Λίγες μόνο ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που προκήρυξε η ελληνική κυβέρνηση και η πρώτη δημοσκόπηση είναι γεγονός.

Σύμφωνα με έρευνα της ProRata, που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», την περασμένη Δευτέρα (29/06/2015) υπέρ του «όχι» τασσόταν το 57% των ερωτηθέντων και υπέρ του «ναι» μόλις το 30%.

Ωστόσο, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων, το «όχι» έπεσε στο 46% και το «ναι» ανέβηκε στο 37%.

Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) προτίθεται να προσέλθει στις κάλπες.

Ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση, βάσει της ψήφου του Ιανουαρίου του 2015, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε σε ποσοστό 77% «όχι» και 15% «ναι».

Στη ΝΔ το 65% απαντά «ναι» και 22% «όχι», στο Ποτάμι 68% «ναι» και 21% «όχι», στο ΚΚΕ 57% «όχι» και 20% «ναι», στους ΑΝ.ΕΛ. 60% «όχι» και 31% «ναι», στο ΠΑΣΟΚ 65% «ναι» και 21% «όχι» και στη ΧρυσήΑυγή 80% «όχι» και 20% «ναι».

Τέλος, σωστή θεωρεί ο ένας στους δύο (50%) την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα.

newsbomb.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 01, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοψήφισμα 2015 - Τι δείχνει η πρώτη επίσημη δημοσκόπηση για το αποτέλεσμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator