«Πολιτικός παράγοντας έβγαλε 1 εκατ. ευρώ εν μέσω capital controls»

0


Μέχρι τη Δικαιοσύνη έφτασαν οι καταγγελίες για τη μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού στο εξωτερικό ενώ οξύτατη ήταν η αντίδραση από τον βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, που θεωρεί ότι έτσι φωτογραφίζεται


Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί στο Ηράκλειο από τις καταγγελίες για μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού από την Ελλάδα στο εξωτερικό, την οποία πραγματοποίησε πολιτικός παράγοντας του νομού εν μέσω των capital controls που έχουν επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες.

Το δημοσίευμα του site candianews.gr από τον δημοσιογράφο Αλέκο Ανδρικάκη | 

Την αποκάλυψη έκανε το ενημερωτικό site candianews.gr και ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης, ενώ στο συγκεκριμένο δημοσίευμα περιγράφεται ο τρόπος της μεταφοράς καθώς, όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος παράγοντας εισήλθε στην τράπεζα ενώ ήταν κλειστή, χρησιμοποιώντας την πολιτική του ιδιότητα, και αξίωσε να μεταφέρει στο εξωτερικό από τον λογαριασμό του ποσό που υπερέβαινε το 1 εκατομμύριο ευρώ για επενδύσεις που σχετίζονται με φωτοβολταϊκά.

Μετά τις αρνήσεις των στελεχών της τράπεζας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του candianews.gr, o εν λόγω πολιτικός παράγοντας είχε επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος και κατόπιν αυτών του επετράπη να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή, μεταφέροντας το ποσό σε λογαριασμό γαλλικής τράπεζας.
Απ’ το μπλοκ του «ναι»

Σύμφωνα με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα του συγκεκριμένου site, για το θέμα ενημερώθηκε τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η σειρά των δημοσιευμάτων φωτογράφιζε πολιτικό πρόσωπο από το μπλοκ του «ναι» στο Ηράκλειο, κάνοντας λόγο για «παράγοντα από το λόμπι τού “ναι στα μνημόνια” και από τους επικεφαλής των ανάλογων διαδηλώσεων» στην πόλη. Αυτό ήταν που προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με ανακοίνωσή του το Σάββατο κάλεσε την Εισαγγελία Ηρακλείου να ζητήσει εξηγήσεις και στοιχεία από τον δημοσιογράφο Αλ. Ανδρικάκη, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη καταγγελία «θίγει συγκεκριμένη μερίδα πολιτικών που υπερασπίζονται τη θέση “ναι” στο δημοψήφισμα και πως η αδιάκριτη σπίλωση της υπόληψης των εν ενεργεία πολιτικών προσώπων του Ηρακλείου που έχουν ταχθεί υπέρ θέσης του “ναι” στο δημοψήφισμα αποτελεί επονείδιστη αλλά και παράνομη πράξη».

Σε ανακοίνωσή του ο Ηρακλειώτης βουλευτής τονίζει επίσης πως μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναπαράχθηκαν σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρονταν σε συγκεκριμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων και το δικό του, αποδίδοντάς του τη συγκεκριμένη πράξη.
Στον εισαγγελέα

Ολα τα παραπάνω προκάλεσαν την κλήση του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη από την εισαγγελέα Ηρακλείου, στην οποία και παρουσιάστηκε την Κυριακή το πρωί, συνοδευόμενος από δικηγόρους αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. Σύμφωνα με νεότερη ανάρτηση του δημοσιογράφου στο site, ο ίδιος έθεσε υπόψη της Δικαιοσύνης όλα τα στοιχεία που είναι σε γνώση του, με τα οποία θα μπορεί πιθανώς να αναζητηθεί η... πορεία του εκατομμυρίου, οι διαδικασίες και οι παρεμβάσεις που έγιναν ώστε να γίνει η ανάληψη από συγκεκριμένο πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου, από κόμμα της αντιπολίτευσης. Στην Εισαγγελία κατατέθηκαν επίσης, όπως αναφέρεται στο candianews.gr, στοιχεία για ανάλογη υπόθεση που συνέβη τις ίδιες ημέρες, μέσω επίσης τράπεζας του Ηρακλείου.
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Πολιτικός παράγοντας έβγαλε 1 εκατ. ευρώ εν μέσω capital controls»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator