Τουρκικές εκλογές: Ήττα για τον Ερντογάν – Μεγάλη επιτυχία για τους Κούρδους

0


Ήττα για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και μεγάλη επιτυχία για το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών είναι το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών στην Τουρκία, με καταμετρημένο το 79% των ψηφοδελτίων.

Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 42,5% και 262 έδρες, με απαιτούμενο αριθμό εδρών για την πλειοψηφία τις 276. Στις εκλογές του 2011 το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχε ποσοστό 49,83% και 327 έδρες.

Ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 24,8% και 128 έδρες (25,98% και 135 έδρες το 2011), το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 16,9% και 83 έδρες (13,01% και 53 έδρες) και το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών με 11,4% και 77 έδρες (6,67% και 35 έδρες).

Σημαντική πτώση έχει το κυβερνών κόμμα στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τη Νοτιοανατολική Τουρκία. Θεαματική είναι η άνοδος του φιλοκουρδικού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο ενσωματώνονται ψηφοδέλτια από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τη Νοτιοανατολική Τουρκία, μειώνεται η δύναμη του κυβερνώντος κόμματος και αυξάνεται αυτή του φιλοκουρδικού κόμματος.

Δημοσίευση: Ιουνίου 08, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τουρκικές εκλογές: Ήττα για τον Ερντογάν – Μεγάλη επιτυχία για τους Κούρδους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator