Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα

0


Συμφωνία με την Ευρώπη και υπέρ του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων σε δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις για κυριακάτικες εφημερίδες.

Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το 57% ζητά συμφωνία, ενώ το 29% επιθυμεί τη ρήξη με την Ευρώπη.

Αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς, το 68% τη χαρακτηρίζει «Μνημόνιο», ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 19%.

Στη δημοσκόπηση, της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, σαφές προβάδισμα έχει το «ναι» στη συμφωνία στο δημοψήφισμα.

Στην ερώτηση «Αν η συμφωνία παραπεμφθεί σε δημοψήφισμα, τι θα ψηφίσετε», το 47,2% απαντά «ναι» και το 33% «όχι», ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» επιλέγει το 19,8%.

Τέλος, στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι η Ελλάδα, το 67,8% διαλέγει το κοινό νόμισμα και το 25,2% τη δραχμή.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δημοσκοπήσεις είχαν γίνει πριν την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

newsbeast.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 29, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator