ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ;;;; - Η Μαρία Θελερίτη έκανε ερώτηση για τους απλήρωτους στις... Μακεδονικές εκδόσεις ΑΕ !!!

0


Η κα Θελερίτη μάλλον δε γνωρίζει ότι στην Κορινθία υπάρχουν επιχειρήσεις που απασχολούν ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ εργαζόμενους...!!! 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Καταβολή δεδουλευμένων και λύση της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στις Μακεδονικές εκδόσεις ΑΕ

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ» εξέδιδε την καθημερινή απογευματινή εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ και την εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Από το 2011 ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρεία δεν τηρούσε τις εκάστοτε ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, παρότι, ο Δημήτριος Ρίζος, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Τον Ιούλιο του 2012 σταμάτησε πλήρως η καταβολή δεδουλευμένων, ενώ παράλληλα η εταιρεία εξαπάτησε τους εργαζόμενους και τις επαγγελματικές τους ενώσεις, για δήθεν αναζήτηση βιώσιμης λύσης, ενώ είχε προγραμματίσει πώληση των σημάτων των προαναφερόμενων εφημερίδων. 

Στις 21-12-2012, ο Απόστολος Ρίζος, γιός του Δημητρίου Ρίζου, μέλος του ΔΣ της εταιρείας, ιδιοκτήτης των σημάτων των εφημερίδων, τα μεταβίβασε, λόγω πώλησης, στην εταιρία SABD AE, και στις 28-12-2012, η εταιρεία κατέθεσε δήλωση παύσης πληρωμών. Στη συνέχεια η εφημερίδα σταμάτησε να εκδίδεται, ενώ έμειναν κυριολεκτικά στο δρόμο, οι 80 περίπου εργαζόμενοι, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας. 

Να σημειωθεί πως ενώ η εταιρεία έχει μηδενικά περιουσιακά στοιχεία έχει λάβει δάνεια από διάφορες Τράπεζες (π.χ. Alphabank, Eurobank, Πειραιώς). Επίσης η εταιρεία έχει οφειλές προς το Δημόσιο και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ενώ οι οφειλές προς τους εργαζόμενους ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ. 

Την ίδια στιγμή 80 υπάλληλοι της εταιρείας παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δυο χρόνια ενώ ταυτοχρόνως είναι εγκλωβισμένοι, χωρίς να θεωρούνται άνεργοι, διότι δεν καταγγέλλονται οι συμβάσεις εργασίας τους. Παράλληλα δεν καταβάλλονται οι οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εταιρεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, ενώ ο Δ. Ρίζος είναι ιδιοκτήτης off- shore εταιρείας παρά την σχετική απαγορευτική διάταξη.

Για να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες και προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να επέλθει λύση της σύμβασης εργασίας τους η βουλευτής Κορινθίας Θελερίτη Μαρία, από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Π. Σκουρλέτη.

Γραφείο βουλεύτριας
Μαρίας Θελερίτη
Δημοσίευση: Ιουνίου 10, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ;;;; - Η Μαρία Θελερίτη έκανε ερώτηση για τους απλήρωτους στις... Μακεδονικές εκδόσεις ΑΕ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator