ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ - Μπαλάφας: "Δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια" (video)

0


Εκατό μέρες μετά τις εκλογές φαίνεται ότι η μνήμη κυβερνητικών στελεχών εξασθενεί επιλεκτικά και πλέον αμφισβητούν τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ περί σκισίματος του Μνημονίου και κατάργησή του με ένα άρθρο.

«Δεν είπαμε ποτέ στα προεκλογικά μας προγράμματα ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια ή ότι θα τα καταργήσουμε με ένα νόμο» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στο Βήμα fm ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε: «Εμείς, από την πρώτη στιγμή, στα προεκλογικά μας προγράμματα, στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν είπαμε ποτέ τέτοια πράγματα. Το να μου λέει κάποιος «το είπατε το 2008, 2009, 2010», δεν έχει έννοια. Το «σκίσιμο των μνημονίων» δεν υπάρχει πουθενά».

Οταν πιέστηκε, απάντησε: «Προφανώς μπορεί να είπαμε κάποια στιγμή, εγώ δεν το αμφισβητώ αυτό, μπορεί κάποια στιγμή, κάποιοι να μίλησαν για πιο γρήγορους ρυθμούς προώθησης κάποιων πραγμάτων».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε και κάτι άλλο: «Λες κάτι προεκλογικά, γίνονται εκλογές, παίρνεις το συγκεκριμένο ποσοστό, κάνεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη, κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω είναι λογικό να κρίνεις μια κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, εκεί είναι το λογικό».

Ο κ. Μπαλάφας επέμεινε: «Εγώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση «μ’ ένα άρθρο και τελειώνουμε», δεν υπάρχει». Μόνο που αυτός ο «κάποιος» δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νοέμβριο του 2012 να λέει από του βήματος της Βουλής επί λέξει: «Η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όσων ψηφίσατε προχθές».

Η επίμαχη φράση είναι στο 1:20 του βίντεο.Λένε παρόλες όσοι μιλούν για δημοψήφισμα

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μπαλάφας διέψευσε τα περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, επικρίνοντας όσους από το κόμμα του τα υποστηρίζουν.

«Η κάλπη των εκλογών δεν υπήρχε ποτέ. Η τελευταία κουβέντα, υπεύθυνη από την πλευρά του Τσίπρα, ήταν: «Είναι κι αυτό στα υπ’ όψιν, αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί». Αυτή ήταν η κουβέντα. Τώρα, ο καθένας είναι φυσικό σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και με έναν υποκειμενισμό που περισσεύει αυτή την εποχή, να λέει και την παρόλα του. Τις θεωρώ υπερβολικές, υποκειμενισμούς και καλό θα ήταν να υπάρχει περισσότερη φειδώ στα λόγια. Ορισμένες από αυτές είναι παρόλες, μη μου ζητήσετε να πω ονόματα. Παρόλες είναι και έλλειψη φειδούς».

Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, αλλά αργότερα

Οσο για τον ΕΝΦΙΑ – τον οποίο είχε δεσμευτεί να καταργήσει ο Αλέξης Τσίπρας – ο κ. Μπαλάφας επανέλαβε ότι «είναι ένας φόρος άδικος, κοινωνικά ανάλγητος, ο οποίος θα καταργηθεί, αφού πρώτα αλλάξουμε τις αντικειμενικές αξίες και θα τον αντικαταστήσουμε από ένα φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας». Οσο για το χρόνο κατάργησής του;

«Δεδομένης της οικονομίας μας, της σημερινής οικονομικής κατάστασης και με αυτή τη σημερινή οικονομική κατάσταση, επειδή είμαστε σοβαροί άνθρωποι και παίρνουμε και το κόστος, λέμε να πάει πιο πίσω η ιστορία του ΕΝΦΙΑ μερικούς μήνες, έξι, επτά, οχτώ, πιο πίσω».

Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ - Μπαλάφας: "Δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια" (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator