ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ…

0


Με μαύρες, ολόμαυρες σκέψεις και συναισθήματα ξεκίνησε η μέρα μας. Μόλις ενημερωθήκαμε ότι προχθές αργά το απόγευμα, βρέθηκε 27χρονος καταπλακωμένος από τρακτέρ που οδηγούσε, στην περιοχή της Στιμάγκας Κορινθίας. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου που μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δεν είναι το πρώτο, αλλά θέλουμε, ελπίζουμε, προσδοκάμε και ευχόμαστε, να είναι το τελευταίο τέτοιο περιστατικό που συμβαίνει στην περιοχή μας. 

Πολλοί αναζητούν «κατόπιν εορτής», να βρουν τα αίτια που οδηγούν σε αυτά τα θανατηφόρα δυστυχήματα. Είναι πολλά και δεν είναι επί του παρόντος να τα αναλύσουμε…. Λίγο η μπάρα που δεν είναι σηκωμένη, λίγο η επιπολαιότητα, λίγο η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων του χειριστή, λίγο η απροσεξία, λίγο η μη συντήρηση του τρακτέρ και κάποιοι ακόμη λόγοι, οδηγούν σε τέτοια θλιβερά γεγονότα. 

Το ερώτημα είναι: Έχετε ακούσει ποτέ στα αιτήματα των αγροτών που συχνά πυκνά διαμαρτύρονται για διάφορους λόγους, να υπάρχει αναφορά πουθενά στο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, στην πρόληψη ή την αντιμετώπισή του από την πολιτεία; 

Δεν πρέπει και οφείλουμε να αναδείξουμε ΚΑΙ αυτή την παράμετρο της αγροτικής δραστηριότητας; Δεν χάνουν κάθε χρόνο αρκετοί συνάδελφοι αγρότες τη ζωή τους, δεν μένουν δεκάδες ή και εκατοντάδες συνάδελφοί μας ανάπηροι, ακρωτηριασμένοι; Δεν μένουν πίσω ορφανά, χήρες, γονείς, που χάνουν αγαπημένα άτομα στην άσκηση του αγροτικού επαγγέλματός τους;

Δεν είναι ΘΕΜΑ που πρέπει ο αγρότης να τύχη από την μεριά της πολιτείας ΙΣΗΣ μεταχείρισης με τα άλλα επαγγέλματα στον τομέα του εργατικού ατυχήματος; Γιατί μένουν άπρακτες οι εκάστοτε συνδικαλιστικές ηγεσίες των αγροτών;

Κύριοι «νέοι» βουλευτές του νομού μας, κυρία Μαρία Θελερίτη κύριε Fanis Kourebes, κύριε Giorgos Psuchogios μετά και τη νέα τραγωδία όπου ένας ακόμη νέος συνάδελφός μας αγρότης χάνει τη ζωή του με τέτοιο τραγικό τρόπο την ώρα άσκησης του επαγγέλματός του, είναι επιτακτική ανάγκη η από μέρους σας ανάδειξη και αυτής της πτυχής του αγροτικού επαγγέλματος και των κινδύνων που το συνοδεύουν και τη θέσπιση των αναγκαίων μέτρων από την πλευρά της πολιτείας για την αναγνώριση επιτέλους του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. 

Ας εκφράσουμε την οδύνη μας και τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του 27χρονου Γ. Ραψωματιώτη για τον τραγικό χαμό του.

Δημοσίευση: Μαΐου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator