Γκρίνσπαν: Είναι θέμα χρόνου να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

0


Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου και δεν θα οδηγούσε στη διάσπαση της νομισματικής ένωσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Het Financieele Dagblad ο τέως διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίνσπαν, σύμφωνα με την "Καθημερινή".

«Οσο πιο γρήγορα βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τόσο το καλύτερο για όλους», δηλώνει και προσθέτει πως σε αντίθεση με αυτό που πίστευε πριν από δύο χρόνια, η έξοδος της Ελλάδας δεν θα προκαλούσε διάσπαση της Ευρωζώνης.

«Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως οι απώλειες δεν θα ήταν μεγάλες για τις χώρες που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους. Δεν βλέπω πως θα μπορούσε η Γερμανία να "αποζημιωθεί". Το ίδιο ισχύει και για χώρες όπως η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο», επισημαίνει.

Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γκρίνσπαν: Είναι θέμα χρόνου να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator