Κωμωδία με πανάκριβο εισιτήριο

0


Οι εκλογές του 2012 κερδήθηκαν, με αντιμνημονιακή ρητορική , από τη Νέα Δημοκρατία Γρήγορα όμως αποδείχθηκαν παραμύθια τα αλλεπάλληλα Ζάπεια και τα περίφημα ισοδύναμα, που θα αντικαταστούσαν και θα σταματούσαν τα επώδυνα και αδικα οριζόντια μέτρα, την υπερφορολόγηση και την αβάσταχτη λιτότητα.

Ο δεξιός λαικισμός κατέρευσε.

Αντίθετα με ένα νέο μνημόνιο και με μεγάλες θυσίες και "πόνο" από την κοινωνία οδηγηθήκαμε μετά από έξη χρόνια ύφεσης, σε οριακή έστω ανάπτυξη, σε ανάσχεση της ανεργίας και σε μικρά πρωτογενή πλεονάσματα. Η βελτίωση, έστω και μικρή. των οικονομικών δεικτών, δυστυχώς δεν "πέρασε" στην πραγματική οικονομία και δεν βελτίωσε την καθημερινότητα των πολιτών.

Στις εκλογές του 2015 επικράτησε ο Σύριζα. Με ένα αχτιβίστικο κυριολεκτικά λόγο αποκαλούσε αποικία χρέους την ελλάδα και δυνάστες τους δανειστές. Ακόμα Μερκελιστές, προδότες και Τσολάκογλου όσους συνομιλούσαν με αυτούς. Κεντρικό πολιτικό του σύνθημα ήταν η διαγραφή του χρέους, το σκίσιμο του μνημονίου και η κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων. Πέραν αυτών ,με το πρόγραμμα της Θεσ/κης εξαπάτησε τους πολίτες, κάνοντας ανέξοδο εμπόριο ελπίδας, υποσχόμενος μεταξύ των πολλών άλλων, επαναφορά 13ης σύνταξης, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο 12.000 Ε . Σήμερα, νομίζει ότι όλα αυτά ξεχάσθηκαν και με την ίδια τρόικα και τους τοκογλύφους (όπως τους αποκαλούσε) ετοιμάζει το 3ο και πιο σκληρό μνημόνιο, που σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την πολιτική απονομιμοποίηση του.

Εδώ χρεωκόπησε οριστικά πλέον η ψευτοαριστερή ιδεοληψία, ο άκρατος λαικισμός η δημαγωγία και ο αντιμνημονιακός λόγος. 

Η νομή όμως της εξουσίας, τα εύκολα και εξασφαλισμένα δεκαχίλιαρα μηνιάτικα τους, τα πολυπληθή ακροατήρια σε πολυτελείς χώρους και η εξασφαλισμένη δημοσιότητα δεν τους αφήνει περιθώρια να δουν και να καταλάβουν τους πολίτες που υποφέρουν. Απεναντίας προκαλούν, χωρίς να κοκκινίζουν, αυτούς που τους πίστεψαν λέγοντας

"δεν είπαμε ποτέ ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια" Γιάννης Μπαλάφας

"σχήμα λόγου" ήταν η κατάργηση του μνημονίου" Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δεν γνώριζαν άραγε στην ηγεσία του Σύριζα ότι η χώρα μας χωρίς δικούς της πόρους και χωρίς πρόσβαση στις αγορές, δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα να υλοποιήσει όσα παραμύθια έλεγε αλλά και όσα έταζε. Σε λίγες μέρες, οι τζάπα μάγκες, θα αναγκασθούν και θα εκλιπαρούν τους δανειστές, πριν σκάσει η χώρα στα χέρια τους, να συμφωνήσουν σε νέο.... επαχθέστερο μνημόνιο. 

Δεν γνώριζουν άραγε, ούτε βλέπουν, ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί, η παρατεταμένη αβεβαιότητα και ανασφάλεια των πολιτών, η στάση πληρωμών στο εσωτερικό, και η πληρωμή με το ζόρι , κυριολεκτικά με την ψυχή στο στόμα και στο παρα πέντε κάθε μήνα, των μισθών και των συντάξεων.

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη για την πατρίδα μας, σίγουρα θα γελάγαμε ασταμάτητα με την κωμωδία που παρακολουθούμε. Μια πέρα για πέρα κακόγουστη κωμωδία που δυστυχώς θα κληθούμε, πάρα πολύ σύντομα, σαν λαός να πληρώσουμε πανάκριβο εισιτήριο.


Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κωμωδία με πανάκριβο εισιτήριο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator