Πλωτά φέρετρα

0


Οι πιο κατατρεγμένοι λαοί στον κόσμο, αυτή τη στιγμή στοιβάζονται σε «πλωτά φέρετρα» για να γλιτώσουν από τη βία και να παρέχουν ασφάλεια στις οικογένειές τους. Αλλά αντί να δείξουν ανθρωπιά, οι κυβερνήσεις τους κλείνουν την πόρτα και τους αφήνουν να πεθαίνουν από ασιτία και να πνίγονται στη θάλασσα.

Η Μεσόγειος και η Θάλασσα Ανταμάν έχουν μετατραπεί σε υγρούς τάφους. 

Η Μιανμάρ διώχνει τους Ροχίνγκια και χιλιάδες οικογένειες περιπλανώνται χωρίς βοήθεια στη θάλασσα, αναγκασμένοι να πίνουν τα ίδια τους τα ούρα επειδή η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία τους γύρισαν την πλάτη. Σύριοι και Αφρικάνοι πνίγονται στις ακτές του Ευρωπαϊκού Νότου, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα στο πέρασμα του τρόμου προς την τελευταία τους ελπίδα να γλιτώσουν από τα βασανιστήρια, την πείνα και τους διακινητές. 

Είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις μας τους αφήνουν να πεθαίνουν μέσα σε ένα κλίμα αυξανόμενης ξενοφοβίας. Το κίνημά μας έχει μια μοναδική ευκαιρία να πνίξει την τρομολαγνία σε ένα κύμα αλληλεγγύης. 

Αν όλοι και όλες στηρίξουμε τώρα με ένα μικρό ποσό, θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε θαλάσσιες επιχειρήσεις διάσωσης, να δημιουργήσουμε μια ομάδα του Avaaz που θα βοηθήσει σε αυτές τις επιχειρήσεις και στη μετεγκατάσταση των προσφύγων, να πιέσουμε ώστε οι αρχηγοί των χωρών να ανοίξουν τα σύνορα και να κάνουμε καμπάνιες κατά του ρατσισμού. 

Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στη διάσωση των προσφύγων, αλλά και της ανθρωπιάς μας. 

Αν δεν δράσουμε γρήγορα, το 2015 μπορεί να γίνει η χρονιά των "boat people". 

Δεσμεύσου να στηρίξεις την εκστρατεία του Avaaz για τους πρόσφυγες ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα – θα χρεωθείς μόνο αν συγκεντρώσουμε αρκετή στήριξη: 






Για να δεσμευτείς να στηρίξεις με οποιοδήποτε άλλο ποσό, κάνε κλικ εδώ

Μέλη του Avaaz στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη ξεκίνησαν την εκστρατεία. Η κυβέρνησή τους δέχτηκε μόνο 143 Σύριους πρόσφυγες από τα 4 εκατομμύρια! Αντιδρώντας σ΄αυτή την ψυχρή πολιτική, πάνω από χίλια μέλη του Avaaz ένωσαν τις δυνάμεις τους προσφέροντας βοήθεια για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και κάλεσαν τους Δήμους τους να δώσουν στέγη σε 50 Σύριους πρόσφυγες ο καθένας. Ήδη 4 Δήμοι συμφώνησαν και με την πίεσή μας ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι. 

Αλλά προφανώς αυτό δεν είναι θέμα μεταξύ Συρίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για κρίση ανθρωπισμού, όταν συμπεριφερόμαστε στους πιο ευάλωτους ανθρώπους του πλανήτη σαν να είναι εγκληματίες και τους αφήνουμε να πεθαίνουν. Αυτές είναι οι πιο σημαντικές δράσεις που το Avaaz θα μπορούσε να οργανώσει αν όλοι μαζί στηρίξουμε το σχέδιο:

Υποστήριξη των γενναίων οργανώσεων που σώζουν πρόσφυγες στη θάλασσα. 
Δημιουργία Στόλων Ανθρωπισμού με ιδιωτικά πλοία που θα βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. 
Δημιουργία ομάδας του Avaaz για τους πρόσφυγες, που θα πιέσει τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και την Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και να δεχτούν πρόσφυγες. 
Στήριξη τοπικών ομάδων σε Ευρώπη και Νοτιοανατολική Ασία για να παρέχουμε βοήθεια στους πρόσφυγες σε κέντρα υποδοχής και κοινότητες. 
Δυναμικές καμπάνιες κατά του ρατσισμού με γιγαντοαφίσες και καταχωρήσεις σε εφημερίδες για να καταπολεμήσουμε το κλίμα ξενοφοβίας.

30.000 πρόσφυγες θα μπορούσαν να πνιγούν φέτος στη Μεσόγειο. Αυτές οι οικογένειες προσπαθούν να γλιτώσουν απ΄τις κακουχίες και τον εφιάλτη που ζουν και η επιλογή να επιβιβαστούν σε ένα πλοιάριο μπορεί να είναι η μοναδική επιλογή που έχουν. Ας συσπειρωθούμε για να σταματήσουμε την τραγωδία στη θάλασσα. Δεσμεύσου να στηρίξεις τώρα: 






Για να δεσμευτείς να στηρίξεις με οποιοδήποτε άλλο ποσό, κάνε κλικ εδώ

Το κίνημά μας είναι ένα από τα λίγα στον κόσμο με εκατομμύρια μέλη στις χώρες απ'όπου φεύγουν οι πρόσφυγες, αλλά και στις χώρες όπου αναζητούν βοήθεια. Μαζί έχουμε χρηματοδοτήσει αποστολές για την καταπολέμηση του Έμπολα και για ανθρωπιστική βοήθεια στο Νεπάλ. Τώρα ας απαντήσουμε σε αυτή την κρίση με πράξεις γενναιότητας και αγάπης. 

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα, Alice, Ben, Oli, Diego, Mais, Emily, Dalia, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

ΠΗΓΕΣ: 

Θαλάσσιο πινγκ-πονγκ... με ανθρώπους (Ημερησία) 


ΟΗΕ: 500.000 πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να διασχίσουν φέτος τη Μεσόγειο

Μουσουλμάνοι μετανάστες από τη Μιανμάρ (Βιρμανία) εγκαταλειμμένοι στη θάλασσα 'πίνουν τα ούρα τους' για να επιβιώσουν - Myanmar Muslim migrants abandoned at sea have been 'drinking their own urine' to survive (The Independent UK) 


Τοπική ανταπόκριση στους πρόσφυγες από τη Συρία (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες) - Syria Refugee Regional Response (UNHCR) 


Mετανάστες στη Μεσόγειο: Πώς συνέβη η θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους - Mediterranean migrants: Details emerge of deadly capsize (BBC) 


Χαμένοι στη θάλασσα, ανεπιθύμητοι: Η δύσκολη θέση των Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ (Βιρμανία) - Lost at sea, unwanted: The plight of Myanmar's Rohingya 'boat people' (CNN) 


Οι αποκλεισμένοι μετανάστες Ροχίνγκια: 'Πεθαίνουμε πάνω στα πλοία' - Stranded Rohingya migrants say: 'We're dying on board' (Al Jazeera) 

Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πλωτά φέρετρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator