Η «Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος» και 100 τίτλοι που δεν θα διαβάσουμε ποτέ

0


Την υπογραφή της Μάργκαρετ Άτγουντ φέρουν τα χειρόγραφα του πρώτου βιβλίου που θα μπει στο θησαυροφυλάκιο της «Βιβλιοθήκης του Μέλλοντος» και το οποίο εμείς δεν θα διαβάσουμε ποτέ, αφού θα εκδοθεί μαζί με άλλους 99 τίτλους το ...2114.

Η ιδέα της «Βιβλιοθήκης του Μέλλοντος» ανήκει στη σκωτσέζα καλλιτέχνιδα Κέιτι Πάτερσον και υλοποιείται από το Future Library Trust -έναν όμιλο εκδοτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι θα προτείνουν σε έναν συγγραφέα, κάθε χρόνο, να προσφέρει ένα ανέκδοτο έργο του.

Η σύνθεση του Ομίλου θα αλλάξει, αναγκαστικά, με το πέρασμα των χρόνων, όμως ο στόχος θα παραμείνει ο ίδιος: το 2114 να κυκλοφορήσουν 100 ανέκδοτα βιβλία καταξιωμένων δημιουργών.

«Είμαι ενθουσιασμένη από το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Μάργκαρετ Άτγουντ να είναι η πρώτη συγγραφέας της 'Βιβλιοθήκης του Μέλλοντος'. Είναι μία από τους σημαντικότερους εν ζωή συγγραφείς» δήλωσε η Πάτερσον.

«Είναι μία καταπληκτική ιδέα και αμέσως αποδέχθηκα την πρόσκληση» ανέφερε από την πλευρά της η βραβευμένη με Booker συγγραφέας, λέγοντας ότι τής θύμισε την παιδική της ηλικία, όταν «κρύβαμε κουτιά στο χώμα για να τα ξεθάψει κάποιος άλλος στο μέλλον».

Το μήνυμα που στέλνει η «Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος» είναι ελπιδοφόρο, συνέχισε η Άτγουντ, εξηγώντας πόσο αισιόδοξο είναι το να πιστεύει κάποιος ότι σε έναν αιώνα θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα διαβάζουν τυπωμένα και όχι ηλεκτρονικά βιβλία.

Σύμφωνα με το BBC, τα χειρόγραφα της Άτγουντ, μαζί με εκείνα που θα εμπλουτίσουν τη Βιβλιοθήκη τα επόμενα χρόνια, θα φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη βιβλιοθήκη Deichman, στο Όσλο της Νορβηγίας.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη βιβλιοθήκη, στο δάσος Νορντμάρκα, η δημοτική αρχή του Όσλο έδωσε την άδεια να φυτευτούν 1.000 δέντρα, τα οποία το 2114 θα κοπούν για να γίνουν χαρτί, πάνω στο οποίο θα τυπωθούν οι 100 άγνωστες ώς τότε ιστορίες.

«Το ενδιαφέρον που θα συγκεντρώνει το εγχείρημα, όσο θα περνά ο καιρός, θα είναι τεράστιο, αφού ο κόσμος θα βλέπει τα δέντρα να μεγαλώνουν και θα αναρωτιέται τι άραγε να έχουν κρύψει οι συγγραφείς» πρόσθεσε η Άτγουντ.

Δημοσίευση: Μαΐου 29, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η «Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος» και 100 τίτλοι που δεν θα διαβάσουμε ποτέ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator