ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: Καραβιές με μετανάστες στον Πειραιά – Γεμάτη η Ομόνοια και άλλες πλατείες (video)

0


Μπορεί η αρμόδια υπουργός να έκανε η ίδια αυτοψία και να μην είδε μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ, και μπορεί να σκέφτηκε ότι το πρωί… απλώς λιάζονται, ωστόσο, η κατάσταση είναι εκρηκτική, τόσο στα νησιά όσο και στην Αθήνα.

Νέες καραβιές με παράτυπους μετανάστες φτάνουν στον Πειραιά με τους περισσότερους να μην έχουν συγγενείς ή φίλους να φιλοξενηθούν και να οδηγούνται στο κέντρο της Αθήνας παίρνοντας τον ηλεκτρικό. Κάποιοι κοιμούνται στα παγκάκια και σε παρκάκια μετατρέποντας την Ομόνοια και άλλες πλατείες σε υπαίθριους χώρους φιλοξενίας.

Ακόμα ένα πλοίο με μετανάστες από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.



Η κάμερα του ΑΝΤ1 πλησίασε κάποιους από τους μετανάστες αλλά δεν ήθελαν να μιλήσουν στη ρεπόρτερ που ρωτούσε από πού έρχονται.

Η κατάσταση στα νησιά είναι εκρηκτική, αφού η έλλειψη κέντρων πρώτης υποδοχής σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Οι άνθρωποι αυτοί αναζητώντας καταφύγιο, τροφή και εργασία έρχονται στην Αθήνα. Ετσι σχηματίζουν μικρές μικρές ομάδες και κάνουν την εμφάνισή τους στις πλατείες Ομόνοιας και Βικτορίας και τις πέριξ περιοχές.

Ο φόβος μιας εκρηκτικής κατάστασης στην Αθήνα κινητοποιεί και τις δημοτικές αρχές. Να διατηρηθούν τα κέντρα κράτησης μεταναστών, εφόσον πληρούν τις προϋπόθεσης και να αξιοποιηθούν στρατόπεδα στην Αττική – ακόμη και τις κατασκηνώσεις αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων – πρότεινε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Προσέθεσε ότι το μεταναστευτικό, λόγω του μεγέθους του, συνιστά θέμα που πρέπει να διαχειριστεί το κράτος, και όχι οι Δήμοι.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Καμίνης είπε ότι θα πρέπει να σοβαρευτούμε ώστε να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας όπως αυτές του 2012, ή και χειρότερες.
Δημοσίευση: Απριλίου 15, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: Καραβιές με μετανάστες στον Πειραιά – Γεμάτη η Ομόνοια και άλλες πλατείες (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator