Εργαστήριο για τον μητρικό θηλασμό από το Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου

0


Το Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου και το Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού Αλκυόνη οργανώνουν εργαστήριο για τον μητρικό θηλασμό , που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους επαγγελματίες Υγείας , το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 09:00π.μ -15:30μμ στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου ,για την ανάπτυξη της εθνικής πρωτοβουλίας προαγωγής του μητρικού θηλασμού. 

Ο ρόλος των επαγγελματιών Υγείας στην υποστήριξη του μητρικού θηλασμού από την έναρξή του στο Μαιευτήριο , αλλά και αργότερα στην κοινότητα , είναι σημαντικός και πρέπει να ενισχυθεί ,γιατί ενώ η πρόθεση για μητρικό θηλασμό τις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση φτάνει στο 90%, τα ποσοστά μητρικού θηλασμού πέφτουν στο 40% την πρώτη εβδομάδα και στο 20% τον πρώτο μήνα.

Στο εργαστήριο θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων τα θέματα:

1. Ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας στην προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού

2. Βασικές ανατομικές δομές του μαστού & στόματος - Φυσιολογικοί μηχανισμοί γαλακτογένεσης 

3. Τεχνικές και υποστήριξη γαλουχίας

4. Εκτίμηση επάρκειας θηλασμού

5. Ο θηλασμός στην καθημερινότητα του βρέφους/νηπίου

6. Λήψη φαρμάκων κατά την περίοδο της γαλουχίας

7. Αντενδείξεις θηλασμού – Κίνδυνοι από την άσκοπη χρήση υποκατάστατων μητρικού γάλακτος – Αποδεκτοί ιατρικοί λόγοι για τη χορήγηση υποκατάστατων μητρικού γάλακτος 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου
Άρχοντας Ιωάννης
Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εργαστήριο για τον μητρικό θηλασμό από το Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator