Ένας ταχυδακτυλουργός στα Ιεροσόλυμα

0


Το σωτήριο έτος 1998, ο φοβερός και τρομερός εκσυγχρονιστής της καρδιάς μας, Κώστας Σημίτης, αποφασίζει ότι είναι ντροπή να φέρνουμε από τα Ιεροσόλυμα στα κουτουρού το Άγιο φώς, που μας μεταφέρει το γενέθλιο μήνυμα της γέννησης του Τζίζας του Θαυματοποιού (σε περίπτωση που τα λίτρα μαγειρίτσας που θα καταναλωθούν και η γενοκτονία αμνοεριφίων δεν μας δώσει να καταλάβουμε τι ακριβώς παίζει γιορτάρες μέρες) και διέταξε, ο κολοσσός αυτός της πολιτικής, να υποδεχόμαστε το καντήλι με τιμές αρχηγού Κράτους.


Δηλαδή, όταν έφτανε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δεν το έτρωγε πια η μοναξιά και δεν ένιωθε (το κερί πάντα, έτσι) ξένο μεταξύ αγνώστων, αλλά το περίμενε μπάντα να παιανίζει ύμνους, εύζωνες στο παρουσιάστε, η πολιτική ηγεσία του τόπου και αμάξια, πολλά αμάξια.

Δέκα ολάκερα χρόνια πριν, την ιδέα να μεταφερθεί το Άγιο φως με αεροπλάνα είχε ένας χριστιανόπληκτος ιδιώτης, ο οποίος, αφού είδε ότι τα προβλήματα της οικουμένης έχουν λυθεί και το «Τέλος της Ιστορίας», που είπε και ο Φουκουγιάμα, καλπάζει σαν ξέφρενο άτι, αποφάσισε να μισθώσει αεροπλάνο, ο ημίθεος, γιατί μέχρι τότε τα λαμπάδια έρχονταν με βαπόρια και τράτες και τα πείραζε το κύμα του Λιβυκού Πελάγους.

Βλέπετε, το φώς αυτό είναι ξεχωριστό.

Σου λέει μπαίνει μέσα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων (αφού έχει καταπατήσει μερικά χιλιάδες στρέμματα και τον κυνηγάει το μισό Ισραήλ) και ενώ δεν έχει αναπτήρα ή σπίρτα ή φλογοβόλο μαζί του, ξαφνικά το καντήλι μπουρλοτιάζει μέσα στον Πανάγιο Τάφο και ο Πατριάρχης βγαίνει έξω και αρχίζει, μπροστά στο πλήθος που παραληρεί, να βγάζει κουνέλια από το καλιμαύχι του και να σου ζητάει να διαλέξεις ένα χαρτί από την τράπουλα και να το βρίσκει ο Κόπερφιλντ της Ορθοδοξίας.

Διότι ο Θεός, ενώ είναι απών τον υπόλοιπο χρόνο, αποφασίζει να εμφανιστεί για να ανάψει μανουάλια. Και αυτό, που οι ίδιοι οι λειτουργοί υποβιβάζουν την πίστη με φτηνά ταχυδακτυλουργικά κόλπα από επαρχιακό τσίρκο, δεν προσβάλλει τους απανταχού πιστούς του Ορθόδοξου δόγματος.

Νερό κυλά στο αυλάκι αυτού του παραλογισμού και βλέπουμε στα Ιεροσόλυμα, πέρα από τα δικά μας αίσχη, κάθε μέρα της Ανάστασης να πέφτει ανελέητο ξύλο μεταξύ Ελλήνων και Αρμένιων μοναχών για το ποιός θα καθαρίσει τον Πανάγιο Τάφο και ποιός θα πάρει πρώτος τη φωτιά ενώ ο Πατριάρχης τρέχει αλλόφρων, μην τυχόν του κλέψουν τη φλόγα από τον αναπτήρα Bic.

Τελικά, αφού οι συμμορίες των μοναχών λύνουν τις διαφορές τους εντός του ναού και ζουν για άλλη μια φορά το δικό τους thug life, φέρνοντας εξαπτέρυγα στο κεφάλι ο ένας στον άλλον και πετώντας θυμιατά στο δόξα πατρί, αποφασίζεται ποιός θα κάνει κουμάντο στην ιερή τούτη γειτονιά.

Και όμως αγαπητοί μου, τίποτα από όλα αυτά δεν προσβάλλει τον ορθόδοξο πιστό και δεν θίγει την (μ)πίστη του. Τον προσβάλλει όμως η δημοσίευση της Ένωσης Άθεων, που προτείνει στην κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το πολυέξοδο πανηγυράκι και στους Έλληνες φορολογούμενους να αρνηθούν να πληρώσουν τα καπρίτσια κάποιων επιτήδειων, που με φτηνά τρυκ προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία τους στη μικρή θρησκόληπτη χώρα μας.

Για να κλείσει το θέατρο του παραλόγου όπως του αρμόζει, το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε χτεσινή του ανακοίνωση δήλωσε ότι «Μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το Άγιο φώς».

Και όταν ακούμε «άνθρωποι του σκότους», το μυαλό μας δεν πηγαίνει στον κάθε Εφραίμ, στον κάθε Βαβύλη και στον κάθε Γιοσάκη του παραδικαστικού, αλλά σε εμάς που δεν πιστεύουμε σε «θαύματα» και δράκους και αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτό το καρναβάλι εξαγοράς της πίστης.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι το ίδιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει πάρει αποστάσεις από το αν είναι ή όχι θαύμα να ανάβουν καντήλια από ένα δέσποτα που κλείνεται μόνος του σε μια τρύπα. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

Τέλος, το θέμα αυτό θα μπορούσε να είχε ήδη λυθεί αν η ίδια η Εκκλησία(είτε της Ελλάδος, είτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο) αποφάσιζε να πληρώσει από την τσέπη της τα ταξίδια αναψυχής του Φωτός, κάνοντας το χατίρι στους πιστούς της και όχι να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αλλά τα ράσα ως γνωστόν, εκτός από βαθιές τσέπες, έχουν και πολλά καβούρια.

Οπότε, περιμένουμε (δυστυχώς) για ακόμα μια φορά την ελληνική κυβέρνηση να καλύψει τα έξοδα της κτηματομεσιτικής εταιρείας «Εκκλησία Α.Ε.» και να φέρει το Φως να γευτεί τις ομορφιές του τόπου μας.

Πάμε στοίχημα ότι ο Καμμένος θα καθαρίσει και για αυτό.

Είναι ικανός άλλωστε να το φέρει ο ίδιος, πηδώντας από το αεροπλάνο με αλεξίπτωτο, κρατώντας το καντήλι με το δεξί και με το αριστερό να ραντίζει με αγιασμό τα παρατεταγμένα στον αεροδιάδρομο όπλα του Ελληνικού Στρατού, ώστε να είναι ευλογημένα και να δουλέψουν σωστά όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Καλό Πάσχα.

Καλά μυαλά.
Δημοσίευση: Απριλίου 08, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένας ταχυδακτυλουργός στα Ιεροσόλυμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator