Ολοένα και περισσότερο τρίζει το επιχείρημα της ηθικής υπεροχής του ΣΥΡΙΖΑ

0


Ολοένα και περισσότερο… τρίζει το επιχείρημα της ηθικής υπεροχής του ΣΥΡΙΖΑ ,αφού μετά την υπόθεση Κατρούγκαλου έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία αντίστοιχη που μοιάζει ακόμα πιο επιβαρυντική για το «Μέγαρο Μαξίμου».

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε «σταυροφορία» την ίση κατανομή των φορολογικών βαρών, προαναγγέλλοντας ανηλεές κυνήγι για τους ευκατάστατους φοροφυγάδες και κατόχους λογαριασμών μαύρου χρήματος, «Τα Νέα» αποκαλύπτουν ότι ένας εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με διάφορα κόλπα να μην πληρώσει 1.940.000 ευρώ που χρωστά στην εφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το δημοσίευμα είναι απολύτως έγκυρο και αφορά έναν από τους πλέον προβεβλημένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρο στο επάγγελμα, με ισχυρό θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η ιστορία ξεκίνησε το 1999, όταν ο εν λόγω βουλευτής εισέπραξε για τις νομικές του υπηρεσίες ένα εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να κόψει απόδειξη. Κάτι που είχε γίνει γνωστό εξαιτίας της αντιδικίας του με συνεργάτες του που διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής. Η διαμάχη μεταξύ τους είχε φτάσει στον Αρειο Πάγο, όπου το 2009 δικαιώθηκαν οι αντίδικοι του βουλευτή και εκείνος υποχρεώθηκε να τους καταβάλει 750.000 δολάρια.
Μετά από δικαστικό και διοικητικό μαραθώνιο, του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς την εφορία, από πρόστιμα και μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 1.940.000 ευρώ, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπραχθεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, από το ένα εκατομμύριο που έχει καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το καλοκαίρι, ο βουλευτής έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Για το ήμισυ του ποσού, που δεν καλύπτεται από την αναστολή, φαίνεται να έχουν γίνει κινήσεις είσπραξης. Εχουν δοθεί εντολές για δέσμευση λογαριασμών του σε τέσσερις τράπεζες και για επιβολή υποθήκης σε ένα ακίνητό του 500 τ.μ. στο Χαλάνδρι, αλλά καμία από τις εντολές δεν έχει εκτελεσθεί.
Το υπόλοιπο χρέος βεβαιώθηκε την Παρασκευή, με καθυστέρηση 30 ημερών και έπειτα από ασυνήθιστη διαδρομή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 η αρμόδια ΔΟΥ καταλόγισε στο βουλευτή επιπλέον φόρο 940.800,55 ευρώ για το εισόδημα που είχε παραλείψει να δηλώσει το 1999. Η απόφαση, σύμφωνα με το νόμο, ήταν τετελεσμένη και η συνέχεια μπορούσε να δοθεί μόνο στο δικαστήριο. Όμως, μετά από τις εκλογές ο φάκελος παραπέμφθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ερώτημα της γενικής γραμματείας Εσόδων περί παραγραφής, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο και γίνεται μόνο αν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει νομική αμφιβολία κατά τη σύνταξη του πορίσματος ελέγχου.
Ο βουλευτής έχει κάνει βροχή ενστάσεων για να αποφύγει την καταβολή του φόρου.
Αρχικά υποστήριζε ότι αν και δεν είχε κόψει απόδειξη, είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο χρόνο, το 2005, καθώς είχε επωφεληθεί από το νόμο που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Ομως όπως προέκυψε από τα παραστατικά, ο αριθμός λογαριασμού από τον οποίο έγινε ο επαναπατρισμός του ποσού των 750.000 δολαρίων δεν ήταν ο ίδιος που είχε κατατεθεί αρχικά η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου.
Αναμφίβολα το θέμα που προκύπτει είναι μείζονος σημασίας, όχι μόνο γιατί πρόκειται για ακόμη ένα πολιτικό πρόσωπο που προσπαθεί να διαφύγει του νόμου, αλλά κυρίως λόγω της παραπομπής του φακέλου του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αμέσως αφότου ο εν λόγω πολιτικός απέκτησε θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση. Και είναι μάλιστα ένας απ’ αυτούς που βγαίνουν συχνά στην τηλεόραση, κατακεραυνώνοντας τους εταίρους για την απόπειρα «στραγγαλισμού» του ελληνικού λαού…

Δημοσίευση: Απριλίου 06, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ολοένα και περισσότερο τρίζει το επιχείρημα της ηθικής υπεροχής του ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator