Δήλωση Β.Νανόπουλου σχετικά με την ΠΝΠ για τα αποθεματικά των φορέων

0


Για την αιφνίδια έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από πλευράς της Κυβέρνησης με την οποία δεσμεύονται τα αποθεματικά των φορέων, μεταξύ των οποίων και των ΟΤΑ, μίλησε ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, κ. Βασίλης Νανόπουλος.

Υπογράμμισε ότι μια τέτοια κίνηση δείχνει ότι η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους βρίσκεται πια σε οριακό σημείο και πρόκειται για απελπισμένη προσπάθεια προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια τακτική η οποία όμως οδηγεί σε ασφυξία συνολικά την οικονομική δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις .

Αν αυτή η κίνηση πράγματι αποσκοπεί σε ένα χρονικό ορίζοντα 10 - 15 ημερών, τότε μπορεί να δοθεί αυτό το διάστημα στην Κυβέρνηση ώστε να πραγματοποιήσει τους όποιους ελιγμούς της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές . Από εκεί και πέρα όμως η δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ ,οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους δήμους , ουσιαστικά παγώνει τη λειτουργία τους και είναι ανεπίτρεπτη. 

H Δημοτική Αρχή πρέπει το συντομότερο να ενημερώσει δημόσια για τις επιπτώσεις.

Θα πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων κανονικά ; 

Oι προμηθευτές και εργολάβοι των οποίων οι πληρωμές εκκρεμούν πότε θα πληρωθούν; Oι συμβάσεις για μελλοντικά έργα παγώνουν ;

Η Κυβέρνηση είναι θετικό να στηρίζεται, αλλά όχι στη βάση μιας αδιέξοδης πολιτικής και μιας λανθασμένης πορείας. Όλοι πρέπει να κάνουν τις υπερβάσεις τους γιατί προέχει η χώρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. 

Στις παρούσες συνθήκες οφείλουν όλοι και πρώτη η κυβέρνηση , να λένε την αλήθεια χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αναζητήσουν άμεσα τη χρυσή τομή για να αναπνεύσει η Ελληνική οικονομία. 

Έτσι και αλλιώς τα δεδομένα του προβλήματος είναι γνωστά και οι λύσεις είναι γνωστές, η παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας είναι καταστροφική για τη χώρα .

Δημοσίευση: Απριλίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήλωση Β.Νανόπουλου σχετικά με την ΠΝΠ για τα αποθεματικά των φορέων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator