Η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά τις κάλπες

0


Ανοιχτά εξετάζει πλέον η κυβέρνηση το σχέδιο προσφυγής στις κάλπες, είτε με τη μορφή δημοψηφίσματος είτε με τη μορφή γενικών εκλογών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις στελεχών της τις τελευταίες ημέρες. Ανάλογες δηλώσεις και ρεπορτάζ υπάρχουν άλλωστε σε αρκετές κυριακάτικες εφημερίδες, επιβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται για μεμονωμένες και προσωπικές αντιλήψεις.

«Εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε» προσθέτει, εκτιμώντας ότι «αν φτάσουμε στον Ιούνιο χωρίς συμφωνία, όλα τα ζητήματα θα τεθούν πολύ πιο σκληρά», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές».

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αυτές είναι δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφόσον διαπιστωθεί αδιέξοδο», σημειώνει ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στα σενάρια περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή και εκλογών εάν δεν υπάρξει συμφωνία. Ωστόσο, επαναλαμβάνει πως η κυβέρνηση θέλει «βιώσιμη λύση εντός ευρώ». «Η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει από την πλευρά της σε διαδικασίες αυτοκαθορισμού και αυτογνωσίας. Το να σερνόμαστε από άλλους ως καλοί μαθητές ή να προεξοφλούμε ρήξεις είναι αδιέξοδο», προσθέτει ο ίδιος.

Αλλά και το Έθνος, στο πρωτοσέλιδό του, κάνει λόγο για "Το σχέδιο για New Deal εν μέσω απειλών για Grexit και στο βάθος το σενάριο του δημοψηφίσματος". Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δήλωση περί δημοψηφίσματος είχε κάνει στη διάρκεια της εβδομάδας και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε σήμερα και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, σε δηλώσεις του στον Σκάι.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εφημερίδα "Agora", δηλώνει ότι «συμφωνία δεν μπορεί να κλειστεί με τα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα, που κυριαρχούν στην ΕΕ και το ΔΝΤ, αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να απειλήσει πραγματικά και σε βάθος τα πιο ζωτικά και θεμελιώδη οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά τους».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εκτιμά ότι η Ελλάδα ακόμη δεν γνωρίζει τη δύναμή της και ότι «αυτό είναι το κλειδί για να διεκδικήσει η χώρα μας μια ανάσα και να σταθεί στα πόδια της». Ξεκαθαρίζει ακόμη ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ιδιωτικοποίηση στη χώρα και ιδιαίτερα στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, στις στρατηγικές επιχειρήσεις και στις στρατηγικές υποδομές και στα δίκτυά της».

Υποστηρίζει, επίσης, ότι «αρκετοί από τους λεγόμενους εταίρους και σίγουρα κάποια κέντρα του ΔΝΤ θα ήθελαν είτε να διασύρουν και να εξευτελίσουν την κυβέρνησή μας, εκβιάζοντάς την να εφαρμόσει μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, είτε να τη σπρώξουν στην κατάρρευση και την πτώση. Δεν θα πετύχουν τίποτα από τα δύο, καθώς η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προδώσει τη λαϊκή εντολή».
Δημοσίευση: Απριλίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά τις κάλπες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator