Θαύμα: «Η Κυβέρνηση βρήκε 400 εκατ. ευρώ σε 1 ώρα» (video)

0Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας προσπάθησε να ρίξει τους τόνους μετά τη δήλωση του το πρωί στο MEGA ότι λείπουν 400 εκατομμύρια ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

Μιλώντας ξανά στο Star στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρήκε αυτά τα λεφτά. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς βρέθηκαν 400 εκατ. ευρώ για να «καλυφθεί» η τρύπα, ο κ. Μάρδας απάντησε:

«Βεβαίως. Όταν το είπα αυτό (μας λείπουν 400 εκατομμύρια ευρώ) ήμουν σπίτι μου, ενώ τώρα είμαι στο γραφείο. Κάναμε σύσκεψη και τα λεφτά αυτά τα βρήκαμε από… τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία (χρήματα) θα είναι και παραπάνω».

Ποια είναι αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία, ρώτησε η παρουσιάστρια. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα, λέγοντας, «τα ξέρει ο κ. Στρατούλης».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μάρδας τόνισε, πως, «δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί μέχρι τον Μάιο» γι’ αυτό «επιθυμούμε να έχουμε ένα “ρεζερβουάρ”, για να αντιμετωπίσουμε τα δυσμενέστερα σενάρια».

Ο κ. Μάρδας μίλησε και στα Παραπολιτικά 90,1, αποσαφηνίζοντας το θέμα που δημιουργήθηκε για το έλλειμμα στα κρατικά ταμεία των 350-400 εκατ. ευρώ. «Στο τέλος του μήνα φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων» ανέφερε ο αν. υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για τα 400 εκατομμύρια που λείπουν από το κράτος τόνισε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημιουργείται ένα “μαξιλάρι” για να υπάρχει μια άνεση και να πληρώνονται όλες οι υποχρεώσεις.

Αναγνώρισε πως οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν και τόνισε πως η κυβέρνηση πιέζει για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.Δημοσίευση: Απριλίου 22, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θαύμα: «Η Κυβέρνηση βρήκε 400 εκατ. ευρώ σε 1 ώρα» (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator