Πρωταθλητής για 24 λόγους

0



Την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του γιορτάζει ο Ολυμπιακός και το Sport24.gr καταγράφει τους 24 λόγους που οι Πειραιώτες έφτασαν στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου της Super League.

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να περιμένει την δική του αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 31η αγωνιστική της Super League, καθώς νωρίτερα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, γεγονός που αυτομάτως έστεψε πρωταθλητές τους "ερυθρόλευκους" και μαθηματικά.


To Sport24.gr καταγράφει τους 24 λόγους που επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 2014-15 και συνολικά 42ου της ιστορίας του. Πάμε να τους δούμε έναν έναν.

1. Έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ του πρωταθλήματος. Ακόμη και σε μια σεζόν που αρκετές από τις μεταγραφικές επιλογές του Ολυμπιακού δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν το πλέον ποιοτικό και πιο πλήρες έμψυχο δυναμικό της Super League. Οι Μπουχαλάκης, Αυλωνίτης, Διαμαντάκος, Μπενίτες, Μέγκιερι, Σαλίνο, Γιαννούλης, Φουστέρ, δηλαδή παίκτες που είχαν δεύτερο ή και... τρίτο ρόλο στην ομάδα, θα έπαιζαν βασικοί στους περισσότερους, αν όχι όλους, τους υπόλοιπους συλλόγους του πρωταθλήματος.

2. Αλεχάντρο "Τσόρι" Ντομίνγκες. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της λίγκας. Σκόραρε, μοίρασε ασίστ και γενικότερα ήταν ο άνθρωπος που πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του, οδηγώντας τους σε νίκες. Τα 13 γκολ και 10 ασίστ μέχρι στιγμής, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

3. Η ανανέωση συμβολαίου του Αργεντίνου. "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Αλεχάντρο Ντομίνγκες, για τα επόμενα δύο χρόνια!", ήταν η ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ στις 14 Μαρτίου. Μπορεί να μοιάζει λεπτομέρεια αλλά δεν είναι. Μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου ο Ντομίνγκες είχε σερί σκοραρίσματος στα ματς που ακολούθησαν, όντας μπροστάρης στο τρίτο μισό της σεζόν και το ντεμαράζ που επιχείρησαν οι "ερυθρόλευκοι" για να καθαρίσουν την υπόθεση τίτλος.

4. Ο "Άγιος" Ρομπέρτο. Με διαφορά ο κορυφαίος γκολκίπερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ακόμη και σε παιχνίδια που ο Ολυμπιακός ζορίστηκε απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους, ο Ισπανός γκολκίπερ ύψωσε τείχος και κράτησε όρθια την ομάδα του. Έσωσε τον Ολυμπιακό από "γκέλες", κερδίζοντας προσωπικούς πόντους. Τα 6 εκ. ευρώ που στοίχισε η απόκτηση του από την Ατλέτικο Μαδρίτης, τα έχει ήδη αποσβέσει και με το παραπάνω.

5. Τα 13 γκολ του Κώστα Μήτρογλου. Τόσα έχει πετύχει μέχρι τώρα ο Έλληνας στράικερ σε 20 ματς πρωταθλήματος. Σίγουρα η φετινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Μήτρογλου, παρ' όλα αυτά η εκτελεστική του δεινότητα είναι αδιαμφισβήτητη και με τα τέρματα του ήταν αυτός που πολλές φορές "έσπρωξε" την ομάδα του στη νίκη.

6. Η επιστροφή του Σιόβα. Μετά το κάταγμα στον αστράγαλο τον Γενάρη του 2014, ο Έλληνας διεθνής στόπερ δυσκολεύτηκε να επιστρέψει στην ενεργό δράση, καθώς από την στιγμή που αποθεραπεύτηκε ήρθε αντιμέτωπος με μυϊκούς τραυματισμούς. Ωστόσο έδωσε σημαντικές λύσεις και επιπλέον σταθερότητα, την στιγμή που το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού έμοιαζε να πελαγοδρομεί, αφού η επιλογή Αμπιντάλ δεν αποδείχθηκε η καλύτερη δυνατή.

7. Ο... άλλος Μποτία. Ο Ισπανός γκολκίπερ είχε προβληματίσει με τις εμφανίσεις του πρώτου μισού της σεζόν, ενώ ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να "δέσει" σωστά με τον Αμπιντάλ. Τον Δεκέμβρη τραυματίστηκε και μάλλον δεν έλειψε σε κανέναν. Τον Γενάρη ο Ολυμπιακός πήρε τον Σαντάνα και ο αρχικός ενθουσιασμός έγινε γρήγορα στάχτη με τα αγωνιστικά καμώματα του Βραζιλιάνου. Μόλις αποθεραπεύτηκε ο Μποτία πέρασε αμέσως στο πλάι του Σιόβα και η κατάσταση διορθώθηκε. Όχι απόλυτα, αλλά σε ικανοποιητικό βαθμό. Και γι' αυτό έχει σημαντικό μερίδιο ο Ισπανός στόπερ.

8. Δεν πανικοθλήθηκε στο -5. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε 5 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία, αλλά κανείς δεν έχασε το... χρώμα του στο Λιμάνι. Οι Πειραιώτες διατήρησαν την ψυχραιμία τους, σταμάτησαν τα δώρα και σταδιακά πήραν "κεφάλι" στην βαθμολογία.

9. Εκμεταλλεύθηκε τις γκέλες των αντιπάλων του. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έφτασε στην κορυφή, φρόντισε να μην αφήσει ανεκμετάλλευτα τα λάθη των διωκτών του και παιχνίδι με το παιχνίδι αύξησε την διαφορά του από τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

10. Η αλλαγή στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο αγκομαχούσε εντός συνόρων. Ο κόσμος της ομάδας διαφώνησε κάθετα με την απομάκρυνση του Ισπανού τεχνικού, η οποία συνοδεύτηκε με την έλευση του Βίτορ Περέιρα στον Πειραιά. Αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε αυτή την επιλογή.

11. Η αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας. Σε σχέση με τον προκάτοχο, ο Πορτογάλος παρουσίασε έναν Ολυμπιακό λιγότερο αφελή και περισσότερο κυνικό, γεγονός που έφερε πιο "ξεκούραστες" νίκες στο Λιμάνι. Σίγουρα οι "ερυθρόλευκοι" δεν ενθουσίασαν με την απόδοση τους στα περισσότερα παιχνίδια, όμως ήταν πιο αποτελεσματικοί και αυτό ήταν που μετρούσε στην πορεία προς τον τίτλο.

12. Ο αποκλεισμός από το Europa League. Όσο και αν ακούγεται άσχημο και σίγουρα δεν κολακεύει την εικόνα της ομάδας, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Ευρώπης από την Ντνίπρο, είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τους Πειραιώτες στις εντός συνόρων υποχρεώσεις. Με λιγότερη κούραση και περισσότερο χρόνο να δουλέψουν πάνω στα "θέλω" του Περέιρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού επικεντρώθηκαν στον στόχο του πρωταθλήματος και τα κατάφεραν.

13. Η κατάρρευση του ΠΑΟΚ μετά το "διπλό" στο Φάληρο. Όταν ο "Δικέφαλος του Βορρά" έφυγε νικητής από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έδειχνε ικανός να κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος. Όταν η διαφορά έφτασε στους +5, οι Θεσσαλονικείς πανηγύριζαν στα social media. Όμως η πίεση αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο, το ένα άσχημο αποτέλεσμα διαδεχόταν το άλλο, ο Αναστασιάδης απομακρύνθηκε από τον πάγκο και ο ΠΑΟΚ τέθηκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Χαρακτηριστικό το παιχνίδι με την Ξάνθη εκτός έδρας, εκεί όπου ΠΑΟΚ μπορούσε να φύγει με +7 αλλά ηττήθηκε στα Πηγάδια με 4-2.

14. Η διοικητική σταθερότητα. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε τέτοια προβλήματα, ή αν θέλετε στον βαθμό που είχαν θέματα οι βασικοί του αντίπαλοι στο πρωτάθλημα. Τις όποιες αναταράξεις τις διαχειρίστηκαν ψύχραιμα οι Πειραιώτες και δεν επέτρεψαν να "ακουμπήσουν" το αγωνιστικό σκέλος.

15. Η οικονομική σταθερότητα. Ο Ολυμπιακός είναι υγιής εταιρία και συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους, αλλά και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Επομένως δεν υπήρχαν εξωγενείς παράγοντες που μπορούσαν να απορυθμίσουν τους "ερυθρόλευκους", που είχαν την ευχέρεια να μείνουν συγκεντρωμένοι στους αγωνιστικούς στόχους τους.

16. To γκολ του Αυλωνίτη στο ντέρμπι. Ο Αυλωνίτης ήρθε ως λύση ανάγκης από τον πάγκο και πέτυχε το τέρμα που έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Εκτός από τους τρεις βαθμούς στην ομάδα και το γόητρο που παίζει πάντα ρόλο, ο Έλληνας στόπερ δεν επέτρεψε στους "πράσινους" να φύγουν με αποτέλεσμα από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και να πάνε με καλύτερη ψυχολογία στην συνέχεια.

17. Τα επεισόδια στην Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό και μείωσε την απόσταση από τους "ερυθρόλευκους" στους 3 βαθμούς, ωστόσο τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν από τους οπαδούς του είχαν ως αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με -3 οι "πράσινοι", γεγονός πως είχε ως αποτέλεσμα η νίκη τους στο ντέρμπι να είναι ως μη γενόμενη.

18. Η ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Στο ματς με τον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός σπατάλησε τις όποιες ελπίδες του για να μείνει στην κούρσα του τίτλου, καθώς έχασε με 2-0. Σε μια έδρα που ο Ολυμπιακός είχε επίσης ηττηθεί στον πρώτο γύρο, οι "πράσινοι" δεν τα κατάφεραν και επί της ουσίας τέθηκαν εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

19. Οι αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σε μια περίοδο που η ομάδα του προβλημάτιζε επέλεξε να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές, ήταν δίπλα τους σχεδόν σε κάθε εκτός έδρας ματς, διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν δίστασε να αποφασίσει κόντρα στο αίσθημα του κόσμου, στην περίπτωση Μίτσελ.

20. Η ισοπαλία στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε την τελευταία του ζαριά για να παραμείνει στην διεκδίκηση του τίτλου όταν υποδέχθηκε τους Πειραιώτες στην Τούμπα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός με χαρακτηριστική ευκολία πήρε μια ισοπαλία χωρίς τέρματα και ουσιαστικά έθεσε τον "Δικέφαλο του Βορρά" εκτός πρωταθλήματος.

21. Ο κόσμος των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε τον κόσμο του στη διάρκεια του πρωταθλήματος, ωστόσο οι οπαδοί των "ερυθρολεύκων" στήριξαν την ομάδα τους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μπορεί να μην είχε την επιθυμητή εικόνα, ωστόσο παρουσίασε την μεγαλύτερη πληρότητα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο γήπεδο της Super League.

22. Το δίμηνο Δεκέμβρης - Φλεβάρης. Στο διάστημα που ο Ολυμπιακός δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιχνίδια εντός συνόρων, όπου είχε μόνο νίκες. Από τις 9 Δεκέμβρη μέχρι τις 4 Φλεβάρη, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν μόνο τρίποντα.

23. Η νίκη επί της ΑΕΚ. Όσο και να μοιάζει περίεργο, μια νίκη στο Κύπελλο έδωσε στήριγμα στο ψυχολογικό υπόβαθρο των Πειραιωτών. Μετά το 1-1 στο Φάληρο και την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου στο πρόσωπο προπονητή και παικτών, οι Πειραιώτες πέρασαν ένα διάστημα με έντονη πίεση και αμφισβήτηση. Ωστόσο το γκολ του Χάρα στο ΟΑΚΑ στο 89ο λεπτό έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, έδιωξε μπόλικη πίεση από τα πόδια των παικτών του και τους έδωσε αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα.

24. Το "διπλό" στο Skoda Ξάνθη Arena. Κομβικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και την αντεπίθεση του για τον τίτλο. Στις 10 Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει την ήττα με σκορ 3-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη και μια μέρα αργότερα ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα της Ξάνθης, επικρατώντας με 3-1, παίρνοντας κεφάλι στην κεφάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Δημοσίευση: Απριλίου 19, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρωταθλητής για 24 λόγους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator