Επεισόδια έξω από το δημαρχείο της Τρίπολης για τα απορρίμματα (video)

0


Παρά τη δυνατή βροχή, διότι ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος,αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Πετρινού, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Τρίπολης, αλλά και να απαιτήσει μια μόνιμη και καθαρή λύση, ώστε η πόλη και ο δήμος να απαλλαγούν από το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που προκαλεί κάθε τόσο οικονομική αιμορραγία στον δήμο σε καιρούς χαλεπούς, πλήττει τη δημόσια υγεία, αλλά και δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών εδώ και πολλούς μήνες.

Ήδη από τις 11:00 το πρωί, οι διαδηλωτές είχαν αναρτήσει πανό στο συντριβάνι της πλατείας Πετρινού, και κάποιοι εξ αυτών βρίσκονταν ήδη εκεί, κάτω από το στέγαστρο, αφού η βροχή εκείνη την ώρα ήταν αρκετά δυνατή. Από τις 12:00 και μετά, κατέφθαναν συνεχώς μαθητές και πολίτες.

Περίπου μισή ώρα μετά το μεσημέρι, και αφού προηγήθηκε η ανάγνωση των ψηφισμάτων, το συγκεντρωμένο πλήθος, με πρωτοστατούντες τους μαθητές, οι οποίοι συνεχώς φώναζαν συνθήματα, παρακινώντας και τους υπόλοιπους, από την πλατεία Πετρινού, η οποία είχε οριστεί ως σημείο συνάντησης και εκκίνησης της πορείας, κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λίγα λεπτά πριν από τη μία το μεσημέρι, οι διαδηλωτές βρέθηκαν στην Περιφέρεια και άφησαν ένα ψήφισμα, το οποίο αναφέρει: «Διεκδικούμε να απαλλαγούμε άμεσα από τα απορρίμματα που μας πνίγουν και να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση, βασισμένη στις αρχές της ανακύκλωσης, της επανάκτησης, της επαναχρησιμοποίησης και της κομποστοποίησης. Θεωρούμε υπεύθυνους τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση».

Ενώ, αμέσως μετά, αναφέρεται ότι οι συμμετέχοντες δεν υποκινούνται από κανέναν, αλλά μόνο από το δικαίωμα να ζουν εκείνοι και τα παιδιά τους σε μια καθαρή πόλη. Και απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων με ταυτόχρονη απολύμανση όλων των χώρων. Ακόμη, το ψήφισμα αναφέρει ότι σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ, το ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς της πόλης, πρέπει άμεσα να βρεθεί χώρος για την απόθεση των απορριμμάτων και με άμεση υπουργική απόφαση να μεταφερθούν εκεί τα σκουπίδια, κατόπιν υπόδειξης της δημοτικής αρχής.

Τέλος, ζητούν «να ξεχάσει», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τη ΣΔΙΤ η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση η οποία, όπως λένε, δεν είναι προς το συμφέρον των δημοτών, καθώς περιλαμβάνει όρους όπως την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα.

Ακολούθως, οι διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες μας κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο, όπου και έφθασαν ένα τέταρτο μετά τη μία, αφού πρώτα πέρασαν από την πλατεία Κολοκοτρώνη. Με το σύνθημα: «Παυλή, δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης, δεν είμαστε τα πρόβατα που ό,τι θέλεις κάνεις» και το «Παυλή, βγες και πες μας τα ίδια, κι εμείς θα σου πετάξουμε σακούλες με σκουπίδια», οι διαδηλωτές επέμειναν να εισέλθουν στο κτίριο, προκειμένου να συναντήσουν τον κ. Παυλή.

ΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Σπρώχνοντας την πόρτα και απειλώντας ότι θα την σπάσουν, με το σύνθημα «άμα δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε», και «κατέβα κάτω!», αλλά και το «να φύγει η Αστυνομία από τη Δημαρχεία», οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με σπρωξίματα σώμα με σώμα. ωστόσο, δεν κατόρθωσαν τελικώς να μπουν μέσα, καθώς η Αστυνομία είχε σαφή εντολή να μην επιτρέψει στο συγκεντρωμένο πλήθος να μπει στο Δημαρχείο. Ακόμη, πετούσαν σακούλες με σκουπίδια προς τους αστυνομικούς και την πόρτα του Δημαρχείου.

Ακολούθως, και αφού η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδό τους στο κτίριο, οι διαδηλωτές συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποκλείσουν τις δύο πόρτες του κτιρίου, προκειμένου να μην επιτρέψουν σε κανέναν να βγει. 

Τελικώς, αποφάσισαν να προχωρήσουν προς την πλατεία Πετρινού, όπου η πορεία διαλύθηκε ήσυχα.




Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επεισόδια έξω από το δημαρχείο της Τρίπολης για τα απορρίμματα (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator