Γιατί οι Ευρωπαίοι αποκαλούν τον Βαρουφάκη από «sui generis» μέχρι... ψυχωσικό

0


Πυρ ομαδόν κατά του υπουργού Οικονομικών - Οργή από μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου, αλλά και από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για τις συνεχείς επιθέσεις του κατά των «εχθρών» της Ελλάδας.

Την έντονη δυσαρέσκεια των εταίρων μας, στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη κρύβει το πυρ ομαδόν κατά του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας τόσο από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε, όσο και από μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου.

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας να δίνει συνεχώς συνεντεύξεις και στη συνέχεια να διαψεύδει τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ευρώπης, καθώς και οι διαρκείς επιθέσεις στους «εχθρούς» της Ελλάδας, δηλαδή στους Ευρωπαίους εταίρους μας, μετά την πρώτη έκπληξη, προκαλούν πλέον ανοιχτά την οργή των Ευρωπαίων που «βλέπουν» στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη, έναν άνθρωπο που χρειάζεται ακόμα και «ψυχιατρική υποστήριξη», ενώ κατηγορούν τον κ. Τσίπρα πως προσπαθεί να επιρρίψει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής του στην Ε.Ε., καθώς φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. 

Spiegel: Η μανιακή ενασχόληση του κ. Βαρουφάκη με φανταστικούς εχθρούςΗ μανιακή απασχόληση με φανταστικούς εχθρούς, οι οποίοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται εμπεριέχει στοιχεία «ψυχωτικής εμπειρίας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ένα κείμενο-λίβελο ο αρθογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel Γιαν Φλασάουερ.

Σύμφωνα με τον κ. Φλασάουερ «Επειδή ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης είναι ειδικός στη θεωρία των παιγνίων, χρησιμοποιήθηκαν τα μαθηματικά για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά των αρχόντων της Αθήνας. Η αιρετική συμπεριφορά των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξηγείται με τέτοιες θεωρίες, αλλά ψυχοπαθολογικά. Όποιος τις ακούσει προσεκτικά, θα ανακαλύψει στοιχεία "ψυχωτικής εμπειρίας". Αυτά είναι οι μανίες σε μια ιδέα, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρη τη σκέψη. Η μανιακή απασχόληση με φανταστικούς εχθρούς, οι οποίοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται (μετά τη Γερμανία τώρα η Ισπανία), η ανικανότητα να κατανοήσει κάποιος τα πράγματα και το περιβάλλον του».

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι παράξενοι ήρωες του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τον θαυμασμό, αλλά… ο μαρξιστής ψυχίατρος David Cooper, λέει ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα κοινωνικό προϊόν που μπορεί να θεραπευτεί μόνο με επανάσταση. Κάτι σαν αυτό που υποστηρίζουν επίσης ο Τσίπρας και ο υπουργός των Οικονομικών του: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρελός, αλλά ο καπιταλισμός που τoν περιβάλλει», καταλήγει το άρθρο.

Απαξίωση και από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕυρωζώνηςΟι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν πλέον ανοιχτά τον κ. Βαρουφάκη ως μια sui generis περίπτωση και δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, όταν αναφέρονται στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, καθώς τον χαρακτηρίζουν δημοσίως, «αφελή», «ανεπαρκή» και «ιδιαίτερη περίπτωση». 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους και σχολιάζοντας την εμμονή του κ. Βαρουφάκη να δίνει συνεχώς συνεντεύξεις, τον χαρακτήρισε «ανόητα αφελή». «Το να είναι, λοιπόν, τόσο ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας, του είπα ότι δεν θα το πίστευα. Αλλά ποτέ δεν σταματά κανείς να μαθαίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά οκ. Σόιμπλε. 

Καυστικός ήταν άλλωστε και ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας κληθείς να σχολιάσει την επιστολή Βαρουφάκη στο Eurogroup, δήλωσε πως «δεν είμαι υπουργός Πολιτισμού για να κρίνω τον τρόπο γραφής». 

Ακόμα και η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, πως «υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποδήμησης του κ. Βαρουφάκη» προκαλεί αίσθηση στις Βρυξέλλες, καθώς η αναζήτηση εχθρών από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΖΑ/ΑΝΕΛ και μάλιστα εντός της Ε.Ε. απομονώνει διαρκώς της χώρα μας και προκαλεί ερωτηματικά ακόμα και από τα πιο φιλικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πηγές από την Ε.Ε., η εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης να κατηγορεί τις «Βρυξέλλες», το «Βερολίνο» και την ευρωπαϊκή πολιτική, είναι μια εύκολη, αλλά επικίνδυνη προσπάθεια να μεταθέσει η κυβέρνηση Τσίπρα τις αποτυχίες της και την πλήρη κατάρρευση των προεκλογικών της εξαγγελιών σε «μια εχθρική Ευρωπαϊκή Ένωση», καθώς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη να εξηγήσουν στους Έλληνες ψηφοφόρους, πως όσα έταζαν προεκλογικά ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, «ανοησίες».
Δημοσίευση: Μαρτίου 11, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί οι Ευρωπαίοι αποκαλούν τον Βαρουφάκη από «sui generis» μέχρι... ψυχωσικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator