ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

0


Ο Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας, εκπροσωπώντας τα άτομα με κινητική αναπηρία του Νομού, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και καταδικάζει την απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας κου Αδαμόπουλου να κλείσει με μπάρες τις ράμπες που εξυπηρετούν τα Α.με.Α. στον εν λόγω χώρο. Οι ράμπες δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τις κλείνει με το οποιοδήποτε πρόσχημα.

Επιπλέον, είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να υφίστανται τέτοιου είδους αποκλεισμοί στην εποχή μας και να αγνοείται ο λόγος των ίδιων των ατόμων με αναπηρία! 

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να λαμβάνει, να διασφαλίζει και να προωθεί κατάλληλα μέτρα, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν αποτελεσματική πρόσβαση σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους!

Η προσβασιμότητα είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της πραγματικής συμμετοχής στην κοινωνία και βοηθά στην άρση των εμποδίων που τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή. 

Απαιτούμε την άμεση άρση αυτού του απαράδεκτου αποκλεισμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Σπυρόπουλο, Τηλ. Επικοινωνίας : 6936135313 

Δημοσίευση: Μαρτίου 06, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator