27 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου - «Η Παράσταση της Ζωής Σου» και «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα»

0



“ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ” Δήμου Αθηναίων

27 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 

«Η Παράσταση της Ζωής Σου»

και «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα»

Η εκδήλωση διοργανώνεται εθελοντικά, με σκοπό να μοιράσει χαμόγελα, να εμπνεύσει, να ψυχαγωγήσει και να ενισχύσει την Ελληνική Εταιρεία Υποστήριξης Παιδιών με Γενετικά Προβλήματα «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» http://www.tomellon.com.gr

Το Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων, η Εταιρεία Πολιτισμού CINE@ART και η καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση», τιμούν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με ένα τρίωρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Παράσταση της Ζωής Σου», που περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος μουσική και χορό και στο δεύτερο μέρος θέατρο, και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στις 7.30 μ.μ. ακριβώς (προσέλευση 7μμ), στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»). 

Σημείωμα για το Β΄ Μέρος «Της Παράστασης της Ζωής Σου!» και 

το θεατρικό έργο «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα» 

της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη

Το να συνειδητοποιηθείς βαθιά σε κοινωνικό, πολιτικό, αλλά και καλλιτεχνικό επίπεδο δεν είναι ασύνηθες, μα το να εκφράσεις τις απόψεις σου αυτές με τόσο αστείρευτο θεατρικό χιούμορ, ατάκα στην ατάκα, έντεχνα, σαν να είναι χειροβομβίδες από χιούμορ που σκάνε πάνω σε ότι επισκιάσει και αλλοιώσει την ζωή μας απογυμνώνοντας το, είναι χάρισμα μόνο μεγάλων θεατρικών συγγραφέων. 

Δεν είναι μακριά η μέρα αναγνώρισης του έργου της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη , γιατί ο κρότος είναι ηχηρός και είναι κρότος αληθινής θεατρικής Επανάστασης , για ότι περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή χρειαζόμαστε, την « Μεταμόρφωση»

Για αυτό που καταπραΰνει τα πνεύματα και διαπαιδαγωγεί θα μπορούσε να είναι αρχή για μια μακροχρόνια, ευτυχισμένη ζωή. 

Καθώς ολοκληρώνει την δημιουργία της, ακολουθεί η Κάθαρση μέσα από θείους Νόμους , που περισώζει και μας τους επιστρέφει με ελπίδα, παρέα με την Ουσία και όχι με την εξ-ουσία …, σήμερα, που όλα πρέπει να ξαναβρούν τον δρόμο τους. 

Αγγερούλα Πιτσάκη 

Θεατρολόγος –Σκηνοθέτης 

Ιταλία Μάιος 2009 


ΠΕΡΙΛΗΨΗ 

Σε μια πόλη ένα χωριό ενός εξωγήινου πλανήτη τη Νέα γη που κατοικείται από ανθρώπινα όντα είναι το πιο διάσημο παλαιό-ημερολογ-ίντιγκο μοναστήρι στο σύμπαν. 

Σε αυτό το μοναστήρι ένας Γέροντας οραματίζεται και βρίσκεις λύσεις στο πρόβλημα των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας της ανεργίας. Μέχρι και το ΟΑΕΔ δίνει τις κάρτες ανεργίας και τις διαβάζει μαζί με τα συγχωροχάρτια! Μέχρι και η αστυνομία εκεί εξομολογείται για τις αμαρτίες της… παίρνει συγχώρεση και συνεχίζει! Μέχρι και το κράτος που αδυνατεί να φτιάξει φυλακές εκεί θα αναζητήσει την λύση. Σε αυτόν το Γέροντα και η Χαρά θύμα κλοπής και ανεργίας θα αναζητήσει ένα κλέφτη που εξαιτίας του έχασε την εργασία της. Ομως τα εμπόδια είναι πολλά… κυρίως ο Έρωτας! Θα ξεπεράσει η Χαρά τα εμπόδια; Ποια είναι η στροφή που θα πρέπει να κάνει η Χαρά για να ικανοποιήσει την μια και μοναδική της επιθυμία. Να βρει το κλέφτη και το κλεμμένο αυτοκίνητο γιατί μόνο έτσι θα κερδίζει μια δουλειά. 


«Η δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα»

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Θεατρικό κείμενο: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρβουντζής

Σκηνικά–κοστούμια: Σωτηρία Ζήση 

Σχεδιασμός Φωτισμού: Κώστας Μπεφάνης 

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Καρβουντζής 

Μακιγιάζ: Λίζα Αναγνωστοπούλου 

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Λίζα Αναγνωστοπούλου, Μαρία–Νεκταρία Λίγκα, Γιώτα Παππά, Λευτέρης Αχμέτης, 'Ελενα Καρακούση, Γεωργία Παπακωνσταντίνου, Μάριος Στεφανιδέλης, Μάριος Αθανασόπουλος.

Οργάνωση - Εκτέλεση Παραγωγής: Μεταμόρφωση – Γιώργος Καρβουντζής 

Ημερομηνία εκδήλωσης: Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. Ακριβώς

Διάρκεια: 180΄, με διάλειμμα 8.45μ.μ. – 9μ.μ.

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Γραμματεία “Το Μέλλον” : 210-64.20.821, 12.30΄-15.00΄

Χώρος Διεξαγωγής:

Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 347.5518, 210 345.3548

press@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com




Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Προπώληση εισιτηρίων:

Viva.gr, τηλέφωνο κρατήσεων 11876, κατάστημα Viva στο The Mall Athens και Mobile application Viva Wallet

Σημεία πώλησης και εξόφλησης εισιτηρίων:

ΑΘΗΝΑ: 

Καταστήματα Public (και στο tickets.public.gr), Καταστήματα Παπασωτηρίου (και στο tickets.papasotiriou.gr), Καταστήματα Ianos (και στο tickets.ianos.gr), Καταστήματα Seven Spots, Reload Stores: Καταστήματα Media Markt (και στο tickets.mediamarkt.gr)


ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 

Κατάστημα Public, Δαμασκηνού 45, τ. 8011140000 (και στο tickets.public.gr) 

Κατάστημα Seven Spots, Εθνικης Αντιστάσεως 31, τ. 27410-81.725
Δημοσίευση: Μαρτίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "27 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου - «Η Παράσταση της Ζωής Σου» και «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator