Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: "Εάν είναι θαύμα ο χρόνος θα δείξει" (video)

0


Εξαιτίας του θορύβου, που δημιουργήθηκε από μερίδα του Τύπου, για την δήθεν διαφωνία μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και των κατοίκων του Χωριού Ασπρόκαμπος Νεμέας, σχετικά με την ερμηνεία του φαινομένου της εκροής υγρού από τον Εσταυρωμένο του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Ασπροκάμπου, γίνονται γνωστά τα κάτωθι:
  1. Κανένας «ιερός πόλεμος» δεν υφίσταται μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και των κατοίκων του χωριού παρά μόνο στα μυαλά κάποιων, που θέλουν να κρατούν το θέμα στην επικαιρότητα.
  2. Ζητήθηκε με γραπτή αναφορά τόσο του Αρχιερατικού Επιτρόπου Νεμέας όσο και του Εφημερίου, οι οποίοι εξέφραζαν και το σύνολο των κατοίκων του χωριού, από τον Σεβασμιώτατο να μεταβεί στον Ναό και να γνωμοδοτήσει επί του φαινομένου, κάτι το οποίο συνέβη την 16 Φεβρουαρίου 2015, παρουσία κλιμακίου κληρικών, δημοσιογράφων και κατοίκων.
  3. Κατά την εκεί επίσκεψή του απευθυνόμενος προς τους κατοίκους είπε: «Το γεγονός είναι δυσερμήνευτο. Σε αυτές τις περιπτώσεις αφήνουμε τον Θεό να μιλήσει. Εάν είναι θαύμα ο χρόνος θα δείξει. Απαιτείται σεβασμός, αυτοσυγκράτηση, υπομονή, προσευχή και προπαντός καμμία δημοσιότητα και εμπορευματοποίηση του γεγονότος. Εάν θέλετε την άποψή μου, ως του υπευθύνου Πνευματικού σας Πατέρα, επειδή τέτοια φαινόμενα δεν εξετάζονται εν σπουδή ή υπό το κράτος της πιέσεως, πρέπει να σεβαστείτε αυτά που σας είπα. Επομένως, να φέρετε τον Εσταυρωμένο προς προσωρινή φύλαξη και παρατήρηση στο Παρεκκλήσιο των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως και εγώ σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και την πείρα μου, αφού ενημερώσω την Ιερά Σύνοδο και συμβουλευθούμε και ειδικούς, θα σας ενημερώσω».
  4. Ενώ οι παριστάμενοι συμφώνησαν, την επομένη πρόσωπα άσχετα με την διοίκηση του Ι. Ναού ανέτρεψαν την συμφωνία και αυθαίρετα προέβησαν στην κατάληψη του Ι. Ναού, σε δηλώσεις - καταγγελίες προς Φορείς και Μέσα Ενημέρωσης και προσδίδοντας στο γεγονός τις διαστάσεις που νόμιζαν ότι τους εξυπηρετούν.
  5. Τέλος, θέληση του Σεβ. Μητροπολίτου μας είναι να προστατευθεί η ιερότητα του φαινομένου, το κύρος της Εκκλησίας και η υγιής πίστη που πρέπει να έχουν οι κάτοικοι του χωριού και οι Χριστιανοί εν γένει και γι’ αυτό, παρά τα τεκταινόμενα, δεν προέβη σε καμμία απολύτως κίνηση, επιφυλασσόμενος ωστόσο, για κάθε επ’ αυτών νόμιμη ενέργειά Του.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: "Εάν είναι θαύμα ο χρόνος θα δείξει" (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator