ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΙΔΟ - Νίκος Παππάς: "Aύξηση του ανταποδοτικού τέλους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ"

0


Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ, σημείωσε Την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, προανήγγειλε ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου θα προβλέπετε μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

«Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες», ανέφερε συγκεκριμένα.

Επί των διαδικαστικών, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι δικαιούνται να επιστρέψουν στην ΕΡΤ οι εργαζόμενοι που δούλευαν την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ, μίλησε για «εσωτερική αναδόμηση», διευκρίνισε ότι το όνομα θα παραμείνει "ΕΡΤ" ενώ δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη, στη μορφή που είχε δηλαδή πριν την αντικατάστασή της από τη "ΝΕΡΙΤ".

Μιλώντας για τα ομόλογα του ΔΝΤ που λήγουν , υπογράμμισε ότι θα καλυφθούν. Ανέφερε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων να βρεθεί λύση και τόνισε πως δεν εξετάζεται παράταση των οφειλόμενων στο ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και δια της αποφάσεως του Εurogroup ότι θα εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις σημείωσε και πρόσθεσε πως σε αυτό δεσμεύονται και οι εταίροι.

Επισήμανε ότι «θα διευκρινιστεί και το δημοσιονομικό κενό, όχι ερήμην του πρωτογενούς πλεονάσματος και η χώρα θα μπει σε περίοδο ομαλότητας». Κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε ότι εξέφρασε την πιο ακραία και επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας, ενώ μίλησε για κέντρα -θεσμικά και εξωθεσμικά- που επιχείρησαν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί αυτή τη στιγμή περισσότερο. Πάντως, τόνισε πως, κλείνει ο κύκλος στον οποίον ορισμένοι επιχείρησαν να είναι δεμένη πισθάγκωνα η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το εάν η συμφωνία (της Ευρωομάδας) θα συζητηθεί στη Βουλή, ο κ. Παππάς είπε ότι πρόκειται για επέκταση της προηγουμένης. Δεν έχει σχέση με το δίμηνο που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε μετατροπή και αλλαγές στην πέμπτη αξιολόγηση. Πρόκειται για μια αλλαγή ημερομηνίας είπε ο κ. Παππάς ο οποίος σημείωσε ότι από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, μόνο 3-4 τη συζητάνε. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Παππά, δεχόμαστε κριτική από αυτούς που δεν φέρανε καν την πρώτη σύμβαση στη Βουλή, που ήταν τεράστια.
Σημείωσε ωστόσο ότι "όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που πετύχαμε θα γίνουν κοινοβουλευτικό έργο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Είπε τέλος, πως ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί και πως ο νόμος για τα ακίνητα θα καθυστερήσει λίγο.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΙΔΟ - Νίκος Παππάς: "Aύξηση του ανταποδοτικού τέλους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator