Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;

0


Καημό τόχω, να βρεθώ μια φορά με την πλειοψηφεία. Να νοιώσω κι εγώ την ευτυχία της άγνοιας κι ας είναι για ένα τέρμινο βρε αδελφέ.
Ακόμα και τώρα που ψήφισα τα ίδια με την πλειοψηφεία, πάλι απέναντι είμαστε. Είμαστε απέναντι, γιατί η κουτοπόνηρη πλειοψηφεία κλείνει πονηρά το μάτι στην νέα κυβέρνηση λέγοντας «δεν πειράζει, αν δεν κάνετε αυτά που λέγατε. Και με το ένα δέκατο θα είμαστε ευχαριστημένοι»!!!!!!!!!!!!!! Φυσικά ο καθένας που λέει αυτήν την γελοιότητα, ελπίζει, ότι αυτό το δέκατο, είναι εκείνο που θα βολεύει τον ίδιο. Γι αυτό λέω, ότι μόνο «ατυχία» δεν είναι, που μας περιλαβαίνουν διαδοχικά όλοι οι πονηροί. Ο πονηρός λαός έχει πονηρούς ηγέτες και αυτό ισχύει ακόμα και στα καθεστώτα που δεν γίνονται εκλογές, γιατί καμία εξουσία δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς την ανοχή του λαού. Ακόμα και οι δικτατορίες πέφτουν μόλις χάσουν αυτήν την ανοχή. Στα καθεστώτα με εκλογές, όπως το δικό μας, δεν φτάνει καν η ανοχή. Οι κυβερνήσεις έχουν ανάγκη την συνειδητή στήριξη των επιλογών τους και την έχουν πάντα. Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά, ότι επιλέγει τους πονηρούς και τους επιλέγει, γιατί ο καθένας πιστεύει, ότι προσωπικά θα επωφεληθεί. Ο λαός μισεί την έντιμη ειλικρίνεια και προτιμάει ΠΑΝΤΑ αυτόν που θα του πεί «λεφτά υπάρχουν». Δεν αναρωτιέται που βρέθηκαν τα λεφτά· απλά ο καθένας ελπίζει, ότι κάτι θα τσιμπήσει από αυτά.
Μήπως υπάρχει κάποιος ανάμεσα μας, που δεν ήξερε, ότι τα λεφτά, που έφερναν οι ηγέτες, που ψήφιζε, ήταν δανεικά; Ολοι όμως επαναπαύονταν στο παραμύθι του «βιώσιμου χρέους» και στο ίδιο παραμύθι έχουν αγκιστρωθεί οι πάντες ακόμα και σήμερα. Πως είναι δυνατόν να είναι βιώσιμο ένα χρέος, όταν δανειζόμαστε για να συντηρούμε στρατιές γραφειοκρατών και επιτήδειων; Τα έργα, τα οποία πάντα ήταν το πρόσχημα του δανεισμού μπορούσαν να γίνουν με μικρό μόνο μέρος από τους φόρους, που πληρώναμε. Όταν κάποιος δανείζεται για να κάνει κάτι στο τριπλάσιο και το πενταπλάσιο της αξίας του, είναι δυνατόν, να έχει βιώσιμο χρέος; Όταν ένα κράτος δανείζεται, για να πληρώσει μισθούς, πρόωρες συντάξεις και βασιλικά εφάπαξ, είναι δυνατόν να έχει βιώσιμο χρέος;
Όμως ο λαός ΠΑΝΤΑ επιβράβευε την σπατάλη, γιατί οι σοφοί ηγέτες πέταγαν κόκαλα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Τώρα φαίνονται ακριβά αυτά τα κόκαλα στον λαό και το γύρισε στην «αριστερή ηθική», αλλά κι αυτήν την θέλει γιαλαντζί. Μας λένε, ότι όσοι είχαν λεφτά και δεν πλήρωναν τους φόρους, τώρα μπορούν να γλιτώσουν, όχι μόνο τις προσαυξήσεις, αλλά και μέρος των ίδιων των φόρων και ο λαός φωνάζει «ωσανά». Μάλιστα το νομοσχέδιο που καθιερώνει την αλητεία, τιτλοφορείται ως «Σεισάχθεια»!!!!!!!!!!!! Για όσους δεν είχαμε πραγματικά και φυσικά εξακολουθούμε να μην έχουμε, ισχύουν στο ακέραιο και οι χρεώσεις και οι προσαυξήσεις, μειωμένες κατά τι σε σχέση με την ρύθμιση των προηγουμένων, ρύθμιση στην οποία δεν πήγαμε καν να ενταχτούμε, γιατί ήταν «δώρο» άδωρο.
Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της κυβέρνησης, αλλά και των μετά τις εκλογές νεοΣΥΡΙΖΑίων, στηρίζουν την κυβέρνηση ακριβώς για την πολυδιαφημισμένη «Σεισάχθεια», γιατί οι περισσότεροι όντως δεν έχουν να πληρώσουν και αντί να απολαύσουν την Σεισάχθεια οι πραγματικά πενόμενοι, για άλλη μια φορά επιβραβεύονται οι συνειδητοί μπαταχτζήδες και μαζί με αυτούς και οι μεγαλομπαταχτζήδες. Ποια είναι η δικαιολογία αυτής της αλητείας; Για να μαζέψει λεφτά η κυβέρνηση. Δηλαδή έτσι θα «πατάξουν» την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή; Ετσι θα εισπράξουν από τις λίστες Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν; Με εκπτώσεις και παρακάλια προς τους φοροφυγάδες;
Και βέβαια τι να πω για εκείνους που πριν ένα μήνα έκριναν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Σαμαρά, τον ψήφισαν και τώρα δίνουν σταλινικά ποσοστά στήριξης στον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη!!!!!!!!! Τα θερμά μου συγχαρητήρια συνειδητοποιημένοι συμπολίτες μου… Μπορεί να αλλάζετε προτιμήσεις σε κάθε αλλαγή φρουράς, αλλά είσαστε σταθερότατοι στο «όπου φυσάει ο άνεμος».

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι παππούδες της αριστεράς, Μανώλης και Μίκης δεν δίνουν άλλη πίστωση χρόνου στα εγγόνια τους. Η απάντηση είναι, γιατί δεν θέλουν να φύγουν από αυτήν την ζωή με το στίγμα του δεκανικιού των εξουσιολάγνων νεανιών και λοιπών άχρηστων καλοπερασάκηδων, που παριστάνουν τους αγωνιστές. Τα ξανάζησαν αυτά, την ξαναπάτησαν στο παρελθόν και τώρα συνειδητοποιούν πόσο δραματικά ίδιος είναι ο Αλέξης με τον Αντρέα. Βλέπουν πλέον πόσο δραματικά ίδιοι είναι οι σημερινοί αερομπουρδολόγοι με τους Ακηδες και τους Γιάννους.
Και εκείνοι το `81 ήσαν «αγνοί κι αμόλυντοι», όπως τα καινούργια φυντάνια, αλλά ο «πολιτικός» τους λόγος ήταν υπόδειγμα «δημιουργικής ασάφειας», όπως ακριβώς των σημερινών ομοιωμάτων τους…
Αυτό που έχω να πω στις Βαρουφίτσες (έτσι θα αποκαλώ του λοιπού τους οπαδούς της ασάφειας) είναι ότι το πρώτο πράγμα που μου δείχνει αλάθητα τους αλήτες (της πολιτικής και της ζωής γενικότερα) είναι η ασάφεια. Κανένας έντιμος άνθρωπος δεν καλύπτεται πίσω από την αοριστολογία. ΟΛΟΙ (χωρίς ούτε μία εξαίρεση) αποδείχτηκαν λαμόγια. Τώρα με το νέο αυτό ΠΑΣΟΚ, που προέκυψε αμέσως μετά τις εκλογές, αποδεικνύεται (και για τους πλέον δύσπιστους) ότι σε αυτήν την χώρα η δεξιά χάνει τις εκλογές, μόνο όταν δεν μπορεί να κάνει πλέον η ίδια την βρώμικη δουλειά. Τότε παραλαμβάνουν την σκυτάλη οι «αριστερές» εφεδρείες του καθεστώτος. Π.χ. σήμερα μας ξεφούρνισαν την «έξυπνη λύση» της νομιμοποίησης του μαύρου χρήματος στις τράπεζες του εξωτερικού με συντελεστή κατώτερο του νόμιμου
φόρου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [Με τις υγείες σας Βαρουφίτσες.]

ΥΓ. Πριν τις εκλογές μιλούσα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την συμμετοχή των αντιμνημονιακών και των μνημονιακών κομμάτων, ώστε να προκύψει ένα μίγμα λογικής, που θα υπερισχύει όμως η φιλολαϊκή τάση των ενισχυμένων από τις εκλογές αντιμνημονιακών. Περιττό. Με πέντε μνημονιακά κόμματα στην κυβέρνηση δεν θα έχουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά εθνικό ορνιθοτροφείο.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator