ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ: Πάνω από 8.000 ζωντόβολα στον «Εσταυρωμένο που δακρύζει»! (Μπεεεεε)

0


«Πάνω από 8.000 προσκυνητές στον «Εσταυρωμένο που δακρύζει»! Ναυλώνουν ακόμα και πούλμαν για να επισκεφθούν τον Ασπρόκαμπο και να δουν το «θαύμα» – Αναμένονται ειδικοί για να εξετάσουν την εικόνα
Το πιο δημοφιλή προορισμό των πιστών φαίνεται ότι αποτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα το χωριό Ασπρόκαμπος. Τα «δάκρυα» του Εσταυρωμένου έχουν προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα με αποτέλεσμα καθημερινά το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου να κατακλύζεται από πλήθος κόσμου.

Από τις 25 Ιανουαρίου, όπου για πρώτη φορά ο ιερέας του ναού διαπίστωσε να εκχέεται ελαιώδες και άοσμο υγρό από τον ξύλινο σταυρό, έως και σήμερα, από το μικρό χωρίο της ορεινής Κορινθίας έχουν περάσει περισσότεροι από 8000 πιστοί! 
Άτομα κάθε ηλικίας συρρέουν στο χωριό των 150 κατοίκων προκειμένου να αντικρίσουν ιδίοις όμμασι το φαινόμενο και να προσευχηθούν. 
Το «θαύμα του Εσταυρωμένου», όπως το αποκαλούν κάτοικοι του χωριού αλλά και επισκέπτες, αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να εξεταστεί από ειδικούς οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις που θα λύσουν το μυστήριο. 
«Είναι γεγονός ότι καθημερινά στον Άγιο Νικόλαο έρχονται πολλά άτομα από άλλες περιοχές για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο», λέει στο protothema.gr ο κάτοικος του Ασπρόκαμπου και μέλος της επιτροπής που έχει συσταθεί για την παραμονή του Ιησού στο χωρίο, Γιώργος Καλαντζής και τονίζει: «Υπολογίζουμε ότι μέσα σε ένα μήνα έχουν περάσει από το χωρίο μας περισσότερα από 8.000 άτομα. Η μεγαλύτερη προσέλευση έγινε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπου κόσμος είχε ναυλώσει ακόμα και πούλμαν για να έρθει στον Ασπρόκαμπο». 
Παράλληλα οι κάτοικοι συνεχίζουν να περιφρουρούν το ναό καθώς είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα να πάρει από τον τόπο τους τον «Εσταυρωμένο που δακρύζει». Την απόφαση τους την έχουν γνωστοποιήσει και στο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στον οποίο ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να εξεταστεί ο σταυρός από ειδικούς. Σε περίπτωση που το αίτημα τους δεν γίνει δεκτό από την Ελληνική Εκκλησία, τότε ζητούν ο Εστατυρωμένος να ελεγχθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. 
Μάλιστα σε σημείο του ναού έχει τοποθετηθεί ένα βιβλίο στο οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές για να παραμείνει ο Ιησούς στον Άγιο Νικόλαο. Μέχρι στιγμής 800 άτομα έχουν υπογράψει υπέρ του αιτήματος των κατοίκων του ορεινού χωριού της Κορινθίας». 

 protothema.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 26, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ: Πάνω από 8.000 ζωντόβολα στον «Εσταυρωμένο που δακρύζει»! (Μπεεεεε)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator