Όλη η ομιλία Γιώργου Παπανδρέου στην ίδρυση του νέου κόμματος (video)

0


Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε και επίσημα την ίδρυση νέου κόμματος με το όνομα «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» στο Μουσείο Μπενάκη

«Πάμε» ήταν η πρώτη λέξη που απηύθυνε στον κόσμο, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «θ” αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο πρώην πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κόσμο και έκανε λόγο για ένα νέο «συμβόλαιο» με όλους αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους σε αυτήν τη διακήρυξη του καινούριου κόμματος, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια «νέα πορεία που γεννιέται από εσάς, με εσάς, για εσάς».

Με αναφορές σε αξίες βγαλμένες απευθείας από την εποχή του Διαφωτισμού, ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι στόχοι του νέου κινήματος είναι η ισονομία, η κοινωνική Δικαιοσύνη και η κατάργηση των διακρίσεων παντός είδους (σεξουαλική, φυλετική).

«Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε μια κοινωνική συμμαχία» είπε και τόνισε πως «πολιτικός μας στόχος είναι να σφυρηλατήσουμε αυτή τη συμμαχία και να την εκφράσουμε πολιτικά».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη «η αιχμαλωσία των δημοκρατικών αξιών από ένα μιντιακό, οικονομικό και πολιτικό κατεστήμενο», κατάσταση που πρέπει να σταματήσει. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση σε παλαιότερες κυβερνήσεις, οι οποίες με τους χειρισμούς τους «μας κατέστησαν ευάλωτους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και έκπτωτους στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους».

«Ο κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει σήμερα, εν έτη 2015» ανέφερε και εξήγησε ότι αυτή η επανάσταση που φέρνει το κίνημα πηγάζει από μια ξεκάθαρη αλήθεια: «Η Ελλάδα μπορεί»». Επιπλέον, κάλεσε όλους τους Έλληνες να σταματήσουν να περιμένουν τη «βοήθεια ενός ξένου προστάτη».

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος και να υποκύψει στις πιέσεις.

«Θα μπορούσα να σιωπήσω και να «βολευτώ», κάνοντας αυτά που μου πρότειναν» είπε, προσθέτοντας πως «επέλεξα τον δύσκολο δρόμο».

«Επέλεξα να βάλω και πάλι το κεφάλι μου στον ντορβά και να αναλάβω πρωτοβουλία δημιουργικής ρήξης με το κατεστημένο. Αυτός είμαι. Αυτός θα είμαι πάντα» τόνισε, προσθέτοντας πως σε ενδεχόμενη σιωπή του το αντάλλαγμα θα ήταν μια «σίγουρη επανεκλογή».

«Μια σίγουρη βουλευτική έδρα, με αντάλλαγμα τη σιωπή μου σε μια επίπλαστη ενότητα που βυθίζει στην ανυποληψία μια παράταξη που αγαπήσαμε» ανέφερε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε στη συνέχεια τους πέντε λόγους που δημιουργείται το νέο αυτό κόμμα.

Ως πρώτο λόγο ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και ηγεσίες που βάζουν πρώτα τους πολίτες, χωρίς να υπολογίζουν πολιτικό και προσωπικό κόστος.

Δεύτερον, γιατί είναι αναγκαία η εκπροσώπηση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που σήμερα υπερασπίζονται την επανάσταση του αυτονόητου.

Τρίτος λόγος, γιατί υπάρχει η ανάγκη για κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Ως τέταρτο λόγο ανέφερε για τις αλήθειες που πρέπει να ακουστούν, ενώ ως πέμπτο λόγο είπε ότι θα πρέπει να δοθεί φωνή στους πολίτες που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, έτσι ώστε να έχουν φωνή, αναφέροντας ως παράδειγμα το δημοψήφισμα.

“Όσοι μιλούν για διάσπαση εμείς του απαντάμε την λύτρωση και την επανάσταση του αυτονόητου”. είπε και συμπλήρωσε ότι “η νέα αυτή αρχή δεν είναι υπόθεση ενός αλλά πολλών”.

“Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος θα βολευόμουν σε αυτά που μου πρότειναν. Στη σιγουριά της επανεκλογής. Η σίγουρη βουλευτική έδρα”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι επέλεξε τον δύσκολο δρόμο και να αναλάβει πρωτοβουλίες ρήξης με το κατεστημένο.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 03, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όλη η ομιλία Γιώργου Παπανδρέου στην ίδρυση του νέου κόμματος (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator