Δήμητρα Λυμπεροπούλου: Η Πολιτική Οικολογία συναντά την Αριστερά (...και τις καρεκλίτσες Δήμητρα) !!!

0


Ως Οικολόγοι Πράσινοι πήραμε μια απόφαση Ευθύνης. Ανταποκριθήκαμε θετικά στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα πλατύ μέτωπο συνεργασίας, παίρνοντας θέση στις σημερινές κρίσιμες πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα και δείχνοντας ότι δεν αρνούμαστε να αναλάβουμε πολιτικές ευθύνες για να εφαρμόσουν τις ιδέες μας. Η αποδοχή της πρότασης προέκυψε μετά από κοινή συμφωνία των δύο πλευρών σε πάγιες οικολογικές θέσεις για ένα νέο, εφαρμόσιμο, οικολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα. 
Μέσα από την απόφασή μας αυτή επιχειρούμε επίσης να αναδείξουμε την πανευρωπαϊκή διάσταση των ιδεών μας ως μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Η λύση είναι μέσα στην Ευρώπη – αλλάζοντας τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και όχι έξω από αυτήν. Η τελική συμφωνία προέκυψε μετά τις αποφάσεις των συνεδρίων των δύο κομμάτων και κυρίως την σύγκλιση σε 22 προγραμματικά σημεία που για τους Οικολόγους Πράσινους ήταν η βασική προτεραιότητα. Στόχος η υποστήριξη μιας ριζικής αλλαγής διακυβέρνησης στη χώρα στις επερχόμενες εκλογές αλλά και η από κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής και η εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας για τη διέξοδο από την κρίση για ένα διαφορετικό αύριο. Μια προγραμματική συμφωνία και ένα συγκεκριμένο σχέδιο διακυβέρνησης που προχωράει βαθιές αλλαγές στην κατεύθυνση της κοινωνικής και οικολογικής βιωσιμότητας, όχι απλώς για τη διανομή της εξουσίας και τη συντήρηση ενός αποτυχημένου πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου.
Εστιάζουμε στις προτάσεις διεξόδου με εναλλακτικές λύσεις και πολιτικές, ώστε να υπάρξουν ολοκληρωμένες απαντήσεις σε όλες τις όψεις της κρίσης. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι για να σταματήσουν οι καταστροφικές πολιτικές απαιτείται η ανάδειξη ενός πειστικού και συγκροτημένου εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα μας, ικανού να διαμορφώσει μια διαφορετική πορεία. Βεβαίως, οι βαθιές αλλαγές και ανατροπές που απαιτούνται δεν μπορεί να προωθηθούν αν δεν έχουν ωριμάσει στην κοινωνία κι αν δεν βασίζονται σε ισχυρή πλειοψηφία στην κοινωνία και όχι απλώς στη Βουλή. Η συμμετοχή μας σε ΜΗ εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας καταδεικνύει ότι έμφαση δόθηκε στην προγραμματική σύγκλιση και όχι στη διεκδίκηση θέσεων. Η συνάντηση Αριστεράς και Οικολογίας με βάση προγραμματική συμφωνία για ένα νέο οικολογικό παραγωγικό πρότυπο και μια Πράσινη Ευρωπαϊκή Πολιτική, είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Πρόκειται για μια κρίσιμη συνθήκη τόσο για το μέλλον της χώρα όσο και της Ευρώπης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι εδώ παρόντες. Δεν είναι παρόντες μόνο για τις εκλογές. Είναι παρόντες για την επόμενη μέρα. Είναι βέβαιον ότι το «μάρμαρο» της ανάπτυξης καλείται ήδη να το «πληρώσει» το περιβάλλον και κατά συνέπεια ο ίδιος ο άνθρωπος και εμείς έχουμε λόγο και ρόλο να διαδραματίσουμε.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 12, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμητρα Λυμπεροπούλου: Η Πολιτική Οικολογία συναντά την Αριστερά (...και τις καρεκλίτσες Δήμητρα) !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator