Οι δανειστές διαμηνύουν: Αλέξη, κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης!

0


Εμείς εδώ στην Αθήνα συζητάμε για τα πρόσωπα των νέων υπουργών, αλλά οι δανειστές συνεχίζουν σαν να μην έχουν συμβεί ανατροπές. Ειδικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ξανά απειλητικός.

Ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε διαμηνύει ότι «καμιά χώρα δε μπήκε σε πρόγραμμα (μνημόνιο) χωρίς τη θέλησή της» και πως «αν η Ελλάδα θέλει να φύγει από το πρόγραμμα, θα πρέπει να βρει άλλους δρόμους»…
Δηλαδή, έξω από το ευρώ;

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλώνει ότι περιμένει να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, αλλά και ότι «νέο «κούρεμα» δε βρίσκεται στο ραντάρ της Κομισιόν».

Ο Μάρτιν Σουλτς, Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πριν φτάσει στην Αθήνα εξηγεί ότι «η νέα κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Ο Ολλανδός Ντάιζεμπλουμ, πρόεδρος του Εurogroup, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αθήνα, αλλά προηγουμένως φροντίζει να μας ενημερώσει ότι «πρέπει να τιμήσουμε τα υπογραφέντα».

Και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 14 Φεβρουαρίου -για να τον ακούσει, αλλά και για να του πει, προφανώς…

Συνοψίζοντας, όλα αυτά μου θυμίζουν τη φράση που έλεγαν οι παπούδες μας… «Αλέξη, κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης»!

Και αν «δεν κάτσει φρόνιμα», δηλαδή; Αν επιμείνει στα βασικά σημεία των θέσεών του; Αν είναι έτοιμος να κάνει μόνο επιμέρους συμβιβασμούς;
Τι θα συμβεί;
Θα ακολουθήσει θύελλα;

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι δανειστές διαμηνύουν: Αλέξη, κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator